NajRecept.sk Torty Mascarpone-banánovo-nutellová torta
Mascarpone-banánovo-nutellová torta
Recept Mascarpone-banánovo-nutellová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Angiebakes    ·   28.8.2013

Mascarpone-banánovo-nutellová torta

Ako som Vám už sľúbila pred dovolenkou, vraciam sa s touto sladkou bombou -Mascarpone-banánovo-nutellová tortou. Až keď som ju začala robiť som zistila, že sa vnútro náramne podobá na Krtkovu tortu (ktorú zbožňujem), len táto moja je jemnejšia a chutnejšia Berme to ako vytuningovanú verziu. Už len samotný čokoládový krém na povrchu torty je úúúžasný, takže všetko spolu je raj v ústach. Je to časovo na dlhšie, ale určite sa oplatí ju vyskúšať.

Suroviny
4 ks
vajce
200 ml
olej
200 ml
smotana na šľahanie 33 %
100 g
polohrubá múka
100 g
kukuričný škrob
1 PL
kakao
1 balenie
kypriaci prášok
200 g
práškový cukor
2 balenia
vanilkový cukor

Mascarpone krém:

250 g
mascarpone
250 g
smotana na šľahanie
4 PL
práškový cukor
100 g
postrúhaná čokoláda
na potretie korpusu
nutella
4 ks
banán

Čokoládový krém:

100 g
horká čokoláda
100 g
mliečna čokoláda
100 g (zmäknuté)
maslo
1 dl
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. 24 cm formu si vystelieme papierom na pečenie. Boky potrieme troškou oleja.
  2. Rúru si predhrejeme na 180 °C.
  3. Múku, kukuričný škrob, kypriaci prášok a kakao spolu zmiešame.
  4. Vajíčka s cukrami vyšľaháme dopenista, potom primiešame smotanu na šľahanie. Do tejto masy pridávame striedavo múčnu zmes a olej.
  5. Výsledné cesto bude riedke, ale to tak má byť! Nalejeme do formy a pečieme 50-55 minút.
  6. Po polhodinke môžme povrch prikryť papierom na pečenie. Necháme poriadne vychladnúť a prekrojíme.
  7. Mascarpone krém: Smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone s cukrom vymiešame, pridáme smotanu a celé poriadne vymiešame mixérom.Pridáme postrúhanú čokoládu, premiešame.Spodok korpusu natrieme nutellou, banány pozdĺžne prekrojíme a uložíme na korpus. Na banány nanesieme krém a uhladíme. Bude to riadna kopa :) Priložíme vrchný korpus a dáme do chladničky
  8. Čokoládový krém: V hrnci si zohrejeme vodu. Do nerezovej misky dáme čokolády a maslo.Keď začne voda vrieť, stiahneme hrniec a misku na ňu uložíme.Začneme ručným šľahačom šľahať, pomaličky sa to roztopí. Keby nie, hrniec ešte dáme na sporák ešte raz aby voda zovrela až kým sa čoko rozpustí.Smotanu mixérom vyšľaháme do tuha a pridáme k čokoláde. Ak by bola masa príliš tekutá, čo by nemala byť, vložíme na chvíľku do chladničky.
  9. Celú celučičkú tortu ňou natrieme a ozdobíme. Výsledok rozhodne stojí za to.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár