Mascarpone-banánovo-nutellová torta

Recept Mascarpone-banánovo-nutellová torta

Pridal: Angiebakes, 28.8.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ako som Vám už sľúbila pred dovolenkou, vraciam sa s touto sladkou bombou -Mascarpone-banánovo-nutellová tortou. Až keď som ju začala robiť som zistila, že sa vnútro náramne podobá na Krtkovu tortu (ktorú zbožňujem), len táto moja je jemnejšia a chutnejšia Berme to ako vytuningovanú verziu. Už len samotný čokoládový krém na povrchu torty je úúúžasný, takže všetko spolu je raj v ústach. Je to časovo na dlhšie, ale určite sa oplatí ju vyskúšať.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Angiebakes, 28.8.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

4 ksvajce
200 mlolej
200 mlsmotana na šľahanie 33 %
100 gpolohrubá múka
100 gkukuričný škrob
1 PLkakao
1 baleniekypriaci prášok
200 gpráškový cukor
2 baleniavanilkový cukor

Mascarpone krém:

250 gmascarpone
250 gsmotana na šľahanie
4 PLpráškový cukor
100 gpostrúhaná čokoláda
na potretie korpusunutella
4 ksbanán

Čokoládový krém:

100 ghorká čokoláda
100 gmliečna čokoláda
100 g (zmäknuté)maslo
1 dlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 24 cm formu si vystelieme papierom na pečenie. Boky potrieme troškou oleja.
  2. Rúru si predhrejeme na 180 °C.
  3. Múku, kukuričný škrob, kypriaci prášok a kakao spolu zmiešame.
  4. Vajíčka s cukrami vyšľaháme dopenista, potom primiešame smotanu na šľahanie. Do tejto masy pridávame striedavo múčnu zmes a olej.
  5. Výsledné cesto bude riedke, ale to tak má byť! Nalejeme do formy a pečieme 50-55 minút.
  6. Po polhodinke môžme povrch prikryť papierom na pečenie. Necháme poriadne vychladnúť a prekrojíme.
  7. Mascarpone krém: Smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone s cukrom vymiešame, pridáme smotanu a celé poriadne vymiešame mixérom.Pridáme postrúhanú čokoládu, premiešame.Spodok korpusu natrieme nutellou, banány pozdĺžne prekrojíme a uložíme na korpus. Na banány nanesieme krém a uhladíme. Bude to riadna kopa :) Priložíme vrchný korpus a dáme do chladničky
  8. Čokoládový krém: V hrnci si zohrejeme vodu. Do nerezovej misky dáme čokolády a maslo.Keď začne voda vrieť, stiahneme hrniec a misku na ňu uložíme.Začneme ručným šľahačom šľahať, pomaličky sa to roztopí. Keby nie, hrniec ešte dáme na sporák ešte raz aby voda zovrela až kým sa čoko rozpustí.Smotanu mixérom vyšľaháme do tuha a pridáme k čokoláde. Ak by bola masa príliš tekutá, čo by nemala byť, vložíme na chvíľku do chladničky.
  9. Celú celučičkú tortu ňou natrieme a ozdobíme. Výsledok rozhodne stojí za to.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť