Marhuľové chutney

Pridal: mnamkovo, 7.8.2013
Kategorie: Zavaraniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Čo je doma, to sa počíta. Chutney je skvelá príloha ku grilovanému mäsku, zelenine, syrom ako samostatný dip. Tiež ho je možné použiť aj do horúcich omáčok, polievok alebo v ňom marinovať mäsko pred grilovaním. Pri tomto "korenistom džeme", sa fantázii medze nekladú.
FOTKA OD VÁS
Pridal: mnamkovo, 7.8.2013
Kategorie: Zavaraniny
SUROVINY
1 kgmarhule
700 gčervená cibuľa
2 dclbiele víno
1/2 ksmuškátový oriešok
(čerstvý nastrúhaný) 2 PLzázvor
(čerstvá) 2 kschilli paprika
2 KLsoľ
3 strúčikycesnak
6 PLhnedý cukor
(alebo koriander) 2 hrstepetržlen
- Do hrnca dáme na menšie kúsky nakrájané marhule a najemno nakrájanú cibuľu.
- Podlejeme bielym vínom, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok, nastrúhaný čerstvý zázvor, chilli papričky, soľ, pretlačený cesnak, cukor a necháme bublať 1 hodinu.
- Potom necháme zredukovať a hodíme ešte 2 hrste petržlenu alebo koriandru.
- Horúce naplníme do pohárov, ak stihneme predtým ako zmizne v brušku :-)
KOMENTÁRE K RECEPTU