Makovo - višňová štrúdľa

Recept Makovo - višňová štrúdľa

Pridal: Bistro 69, 23.8.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na prípravu tejto vynikajúcej makovo-višňovej štrúdle môžete použiť lístkové cesto alebo klasické kysnuté, záleží len na Vašej chuti.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bistro 69, 23.8.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

1 balenielístkové cesto

Kysnuté cesto:

250 ghladká múka
1 ksvacje
150 gbiely jogurt
1 KL zarovnanásoľ
1 PL olej

Plnka:

150 gmletý mak
700 g (zavárané alebo čerstvé)višne
150 gkryštálový cukor
100 gmaslo
30 gmaslo na potretie
20 gmúka na podsypanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: Z uvedených surovín spracujeme cesto, tak že ho dlho hnetieme, aby bolo elastické a nelepilo sa. Cesto necháme aspoň 2 hodiny odstáť. Ak by sa lepilo podsýpeme múkou.

  2. Na stôl rozprestrieme plátený obrús, ktorý posypeme múkou a na ňom vyvaľkáme cesto od stredu ku krajom.

  3. Potom ho pomúčenými rukami povyťahujeme koľko to pôjde, tak aby bolo čo najtenšie.

  4. Plnka - plenenie: Na cesto nasypeme pomletý mak (POZOR nie až ku kraju), na mak nasypeme kryštálový cukor a naň nakrájame maslo na malé kúsky. Na vrch poukladáme odkôstkované  višne bez šťavy.

  5. Štrúdľu začneme pomaly rolovať, pred koncom si podložíme papier na pečenie - čím sa pri dokončeni rolovania dostane štrúdľa na papier, čo nám uľahčí  manipuláciu.

  6. Potrieme ju rozpusteným maslom a pečieme pri teplote cca 160 °C približne 45 minút.

  7. Upečenú posypeme práškovým cukrom.

  8. Necháme vychladnúť a nakrájame na kúsky.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť