Levanduľová zmrzlina

Pridal: Angiebakes, 15.8.2013
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ani pracovný víkend a únava ma neodradili včera večer od prípravy niečoho sladkého a rýchleho.. Voľba padla na zmrzlinu a keďže mám doma ešte sušené levandule, chcela som vyskúšať túto kombináciu. Na počudovanie chutí úžasne, moji “ochutnávači” so mnou maximálne súhlasili. Troška nezvyčajné, ale ak vyskúšate, určite neoľutujete.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Angiebakes, 15.8.2013
SUROVINY
4 dl smotana na šľahanie
300 gsladené kondenzované mlieko
1 plochá lyžica sušená levanduľa
1 plochá lyžicacukor
trocha fialového potravinárskeho farbiva (nemusí byť)
- Smotanu na šľahanie dáme do mrazničky na 20 minút.
- Lyžicu cukru spolu so sušenou levanduľou rozdrvíme (ja som dala do sáčku a sekáčikom na mäso som to drvila :) ) a rozdrvené preosejeme cez sitko do malej misky.
- Kondenzované mlieko nalejeme do misy, pridáme vychladenú smotanu na šľahanie a ručnou metličkou šľaháme, až kým konzistencia nebude jemne hustá.
- Pridáme aj preosiatu levanduľu a fialové farbivo, premiešame a nalejeme do uzatvárateľnej nádoby.
- Uložíme do mrazničky na 5 hodín, občas premiešame.
KOMENTÁRE K RECEPTU