Levanduľová zmrzlina

Recept Levanduľová zmrzlina

Pridal: Angiebakes, 15.8.2013

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ani pracovný víkend a únava ma neodradili včera večer od prípravy niečoho sladkého a rýchleho.. Voľba padla na zmrzlinu a keďže mám doma ešte sušené levandule, chcela som vyskúšať túto kombináciu. Na počudovanie chutí úžasne, moji “ochutnávači” so mnou maximálne súhlasili. Troška nezvyčajné, ale ak vyskúšate, určite neoľutujete.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Angiebakes, 15.8.2013

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty

SUROVINY

4 dl smotana na šľahanie
300 gsladené kondenzované mlieko
1 plochá lyžica sušená levanduľa
1 plochá lyžicacukor
trocha fialového potravinárskeho farbiva (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Smotanu na šľahanie dáme do mrazničky na 20 minút.
  2. Lyžicu cukru spolu so sušenou levanduľou rozdrvíme (ja som dala do sáčku a sekáčikom na mäso som to drvila :) ) a rozdrvené preosejeme cez sitko do malej misky.
  3. Kondenzované mlieko nalejeme do misy, pridáme vychladenú smotanu na šľahanie a ručnou metličkou šľaháme, až kým konzistencia nebude jemne hustá.
  4. Pridáme aj preosiatu levanduľu a fialové farbivo, premiešame a nalejeme do uzatvárateľnej nádoby.
  5. Uložíme do mrazničky na 5 hodín, občas premiešame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť