Fotorecept | Langoše

Fotorecept | Langoše

Pridal: adkas-tastyfood, 8.8.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

500 ghladká múka
200 mlmlieko
1/2 kockydroždie
1 KLkryštálový cukor
2 KLsoľ
1 ksvajce
125 mlkyslá smotana
(alebo zemiak do oleja proti prepaľovaniu) 1 ksmrkva

Poleva na potieranie langošov:

3 strúčikyprelisovaný cesnak
1/2 KLsoľ
trochuvoda

Okrem toho:

smotana
(nastrúhaný tvrdý) syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 100 ml mlieka zahrejeme s cukrom . Mlieko nesmie byť horúce lebo  nevykysne droždie.
  2. Pridáme rozmrvené droždie, zamiešame.
  3. Poprášime jemne mukou a prikryjeme malým tanierikom (pokrievkou) a na teplom mieste necháme vykysnúť.
  4. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ a premiešame.
  5. Potom pridáme smotanu, vajce, vykysnutý kvások a zbytok mlieka, ktoré sme si medzitým tiež prihriali. Vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť.
  6. Naolejovanou lyžicou odkrajujeme kúsky cesta a rukami porozťahujeme cesto do placiek. Ak by sa Vám cesto lepilo na ruky, tak si môžete ruky potrieť olejom alebo silikónovu podložku (príp. tácku, tanier) potriež olejom a tak vytvarovať langoše.
  7. Do rozpáleného oleja dáme zopár krúžkov očistenej ostrúhanej mrkvy alebo zemiakov, ktoré zabraňujú prepaľovaniu oleja. Vymeníme krúžky mrkvy alebo zemiakov podľa potreby.
  8. Položíme langoš, stiahneme olej a smažíme ho z každej strany do zlatista.
  9. Ihneď po vybratí potrieme langoš cesnakovou  polevou.
  10. Pred podávaním potrieme smotanou a posypeme postrúhaným syrom.
Ak nespotrebujete celé cesto,  kľudne ho môžete v niktroténovom sáčku odložiť do chladničky. Cesto v chladničke vydrží aj 3-4 dni. Dobrú chuť!   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť