Fotorecept | Lahodný nepečený broskyňový zákusok

Fotorecept | Lahodný nepečený broskyňový zákusok

Pridal: adkas-tastyfood, 6.8.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborný zákusok na tieto letné dni. Ovocie môžete použiť podľa chuti. Jediné, s čím som nebola spokojná boli keksiky ako podklad. Veľmi namokli a trochu sa prilepili na spodok plechu. Možno tie moje keksíky, ktoré som použila boli veľmi jemné. Nabudúce si určite urobím "podložku " piškótu zo 4 vajec a bude to absolútne dokonalé. Pri ovocnej plnke odporúčam rozmixovať ovocie. Ja som rezala broskyne na malé kúsky, ale asi nie dosž malé, pretože pri rezaní bol zákusok trochu kostrbatý. Sem tam nejaká ta broskynka vyliezla von :-) Inak je to absolútne dokonalý a chuťovo výborný zákusok. Pod vrstvou šľahačky schované jaffa cake (pims), príjemne chrumkavá čokoládka, osviežujúca ovocná plnka a jemný pudingový krém.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 6.8.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

1 1/2 baleniabebe keksy
1 litermlieko
3 balenia (38 g)pudingový prášok
6-8 PLcukor
100 gmaslo
2 x 435 g baleniebroskyňový kompót
(použite taký džem aké používate ovocie) 3 PLbroskyňový džem
3 KLprášková želatína
(pimps) 36 ksčokopiškoty
1 - 2 baleniašľahačková smotana
čokoládové hoblinky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Plech o veľkosti 30 x 40 cm vyložíme keksami (doporučujem upiecť piškótu zo štyroch vajec).
  2. Rohy keksov som "oštipkala", aby pekne sadli do rohov plechu.
  3. V mlieku rozmiešame 3 pudingové prášky, pridáme cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho vmiešame maslo. Dobre premiešame kým sa hmota pekne spoji a vylejeme na pripravený plech.
  4. Broskyne scedíme a odoberieme asi 100 ml šťavy z kompótu a dáme do nej napučať želatínu.
  5. Odkvapkané broskyne pokrájame na veľmi drobné kúsky (doporučujem rozmixovať).
  6. Pridáme 3 PL broskyňového džemu a zvyšok šťavy a všetko spolu prehrejeme. Odstavíme zo sporáka a vmiešame napučanú želatínu. Je to riedke, ale v chladničke to dobre stuhne.
  7. Keď je ovocná zmes už iba mierne vlažná, nalejeme ju na pudingovú plnku.
  8. Pimps čokopiškóty namáčame v mlieku a jemným stiskom pritlačíme na želatínovú plnku. Odložíme do chladničky na pár hodín kým plnka dobre stuhne. Najlepšie na celú noc.
  9. Pred podávaním vyšľaháme šľahačku a potrieme ňou celý zákusok. Môžeme posypať čokoládovými hoblinkami.
  10. Zákusok podávame studený z chladničky.
Partnerský príspevok: http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/2011/07/lahodny-broskynovy-zakusok.html
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť