Krehké vanilkové rohlíčky

Recept Krehké vanilkové rohlíčky

Pridal: Levandullka in cucin, 26.8.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Viem, že vanilkové rohlíčky nie sú v podstate žiadna veda, no pre mňa znamenajú veľký pokrok v mojej ,,cukrárskej" kariére. A to aj preto, že prvý plech som vyhodila, nakoľko boli všetky obrovské a nedopečené, no zospodu už čierne a ,,jedlý" bol v skutočnosti až tretí a štvrtý plech... Aj napriek tomu, že som neverila, že budú chutiť naozaj dobre, na moje prekvapenie boli jemné, chutné a doslova sa rozplývali na jazyku. Avšak, dnes sa chystám na iný recept tohoto tradičného vianočného pečiva. Dám vedieť, ako to dopadlo :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Levandullka in cucin, 26.8.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

50 gpráškový cukor
170 g (studené a nakrájané na kocky)maslo
80 gvlašské orechy
210 ghladká múka
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky ingrediencie spolu zmiešame (ja som miešala rukami), no pracujeme rýchlo, aby sa maslo neroztopilo.
  2. Keď máme vypracované pevné cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme do chladničky, najlepšie na pár hodín (ja som dala iba na hodinu a pol).
  3. Po vychladení necháme cesto dôjsť na izbovú teplotu a následne z neho tvarujeme malé rohlíčky. Pečieme v rúre na 180°C približne 7-8 minút.
  4. Po vytiahnutí z rúry ich necháme v plechu mierne vychladnúť a ešte mierne teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s jedným balíčkom vanilkového. Ja som práškový cukor nemala a tak som sa ho pokúšala vyrobiť z kryštálového... Nakoniec mi vznikol krupicový :-)
  5. TIP - ak chcete aby boli vaše rohlíčky menej všedné a o niečo luxusnejšie, zmiešajte práškový cukor na obaľovanie s dreňou z jedného vanilkového lusku :-)
  6. Prajem príjemné pečenie a sladké degustovanie :-)
  1. Všetky ingrediencie spolu zmiešame (ja som miešala rukami), no pracujeme rýchlo, aby sa maslo neroztopilo.
  2. Keď máme vypracované pevné cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme do chladničky, najlepšie na pár hodín (ja som dala iba na hodinu a pol).
  3. Po vychladení necháme cesto dôjsť na izbovú teplotu a následne z neho tvarujeme malé rohlíčky. Pečieme v rúre na 180°C približne 7-8 minút.
  4. Po vytiahnutí z rúry ich necháme v plechu mierne vychladnúť a ešte mierne teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s jedným balíčkom vanilkového. Ja som práškový cukor nemala a tak som sa ho pokúšala vyrobiť z kryštálového... Nakoniec mi vznikol krupicový :-)
  5. TIP - ak chcete aby boli vaše rohlíčky menej všedné a o niečo luxusnejšie, zmiešajte práškový cukor na obaľovanie s dreňou z jedného vanilkového lusku :-)
  6. Prajem príjemné pečenie a sladké degustovanie :-)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť