NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Krehké vanilkové rohlíčky
Krehké vanilkové rohlíčky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Levandullka in cucin    ·   26.8.2013

Krehké vanilkové rohlíčky

Viem, že vanilkové rohlíčky nie sú v podstate žiadna veda, no pre mňa znamenajú veľký pokrok v mojej ,,cukrárskej" kariére. A to aj preto, že prvý plech som vyhodila, nakoľko boli všetky obrovské a nedopečené, no zospodu už čierne a ,,jedlý" bol v skutočnosti až tretí a štvrtý plech... Aj napriek tomu, že som neverila, že budú chutiť naozaj dobre, na moje prekvapenie boli jemné, chutné a doslova sa rozplývali na jazyku. Avšak, dnes sa chystám na iný recept tohoto tradičného vianočného pečiva. Dám vedieť, ako to dopadlo :-)

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
50 g
práškový cukor
170 g (studené a nakrájané na kocky)
maslo
80 g
vlašské orechy
210 g
hladká múka
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky ingrediencie spolu zmiešame (ja som miešala rukami), no pracujeme rýchlo, aby sa maslo neroztopilo.
  2. Keď máme vypracované pevné cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme do chladničky, najlepšie na pár hodín (ja som dala iba na hodinu a pol).
  3. Po vychladení necháme cesto dôjsť na izbovú teplotu a následne z neho tvarujeme malé rohlíčky. Pečieme v rúre na 180°C približne 7-8 minút.
  4. Po vytiahnutí z rúry ich necháme v plechu mierne vychladnúť a ešte mierne teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s jedným balíčkom vanilkového. Ja som práškový cukor nemala a tak som sa ho pokúšala vyrobiť z kryštálového... Nakoniec mi vznikol krupicový :-)
  5. TIP - ak chcete aby boli vaše rohlíčky menej všedné a o niečo luxusnejšie, zmiešajte práškový cukor na obaľovanie s dreňou z jedného vanilkového lusku :-)
  6. Prajem príjemné pečenie a sladké degustovanie :-)
  1. Všetky ingrediencie spolu zmiešame (ja som miešala rukami), no pracujeme rýchlo, aby sa maslo neroztopilo.
  2. Keď máme vypracované pevné cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme do chladničky, najlepšie na pár hodín (ja som dala iba na hodinu a pol).
  3. Po vychladení necháme cesto dôjsť na izbovú teplotu a následne z neho tvarujeme malé rohlíčky. Pečieme v rúre na 180°C približne 7-8 minút.
  4. Po vytiahnutí z rúry ich necháme v plechu mierne vychladnúť a ešte mierne teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s jedným balíčkom vanilkového. Ja som práškový cukor nemala a tak som sa ho pokúšala vyrobiť z kryštálového... Nakoniec mi vznikol krupicový :-)
  5. TIP - ak chcete aby boli vaše rohlíčky menej všedné a o niečo luxusnejšie, zmiešajte práškový cukor na obaľovanie s dreňou z jedného vanilkového lusku :-)
  6. Prajem príjemné pečenie a sladké degustovanie :-)

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov