Jablkový lekvár

Pridal: Bistro 69, 22.8.2013
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Zdravé recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Bistro 69, 22.8.2013
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Zdravé recepty
SUROVINY
4 kg (čerstvé nakrájané na plátky)jablko
1/2 dclvoda
1 dclocot
1 kgcukor
pomarančový sirup
- Očistené a pokrájané jablká s vodou a octom varíme za občasného miešania na miernom ohni (najlepšie na okraji sporáka, môže sa variť aj niekoľko hodín - nemusíme v jeden deň).
- Až je ovocie dobre rozvarené do hustej kaše, pridáme 1 kg cukru a znovu pomaly za občasného miešania varíme až je hmota pekne lesklá a hustá.
- Potom môžeme pridať pomarančovú príchuť (ale nemusíme) a tiež môžeme pridať na dokyslenie kyselínu citrónovú. Môžeme použiť aj želírovací prípravok - ale nemusíme.
KOMENTÁRE K RECEPTU