Jablkový lekvár

Jablkový lekvár

By 22. augusta 2013

Ingredients

Instructions

  1. Očistené a pokrájané jablká s vodou a octom varíme za občasného miešania na miernom ohni (najlepšie na okraji sporáka, môže sa variť aj niekoľko hodín - nemusíme v jeden deň).
  2. Až je ovocie dobre rozvarené do hustej kaše, pridáme 1 kg cukru a znovu pomaly za občasného miešania varíme až je hmota pekne lesklá a hustá.
  3. Potom môžeme pridať pomarančovú príchuť  (ale nemusíme) a tiež môžeme pridať na dokyslenie kyselínu citrónovú. Môžeme použiť aj želírovací  prípravok - ale nemusíme.
Print

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *