Jablkový lekvár

Recept Jablkový lekvár

Pridal: Bistro 69, 22.8.2013

Kategorie: Džemy a marmelády, Zdravé recepty, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

4 kg (čerstvé nakrájané na plátky)jablko
1/2 dclvoda
1 dclocot
1 kgcukor
pomarančový sirup

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Očistené a pokrájané jablká s vodou a octom varíme za občasného miešania na miernom ohni (najlepšie na okraji sporáka, môže sa variť aj niekoľko hodín - nemusíme v jeden deň).
  2. Až je ovocie dobre rozvarené do hustej kaše, pridáme 1 kg cukru a znovu pomaly za občasného miešania varíme až je hmota pekne lesklá a hustá.
  3. Potom môžeme pridať pomarančovú príchuť  (ale nemusíme) a tiež môžeme pridať na dokyslenie kyselínu citrónovú. Môžeme použiť aj želírovací  prípravok - ale nemusíme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť