Jablkový krémeš
Jablkový krémeš je sviežou variantou obľúbených krémešov.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
500 glístkové cesto
240 gdetské piškóty
1 kgnastrúhané jablká
1 balenievanilkový cukor
1 litermlieko
2 baleniazlatý klas
1 ks na potretievajce
- Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie tak aby okraje boli trošku zdvihnuté.
- Na cesto poukladáme nahusto piškóty, na ne nastrúhané jabĺčka (ak pustia šťavu, nevylievame, piškóty ju nasajú a koláč bude vláčnejší).
- Posypeme vanilkovým alebo škoricovým cukrom.
- Z mlieka, vanilkového cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding a ešte horúci nalejeme/natrieme na jablká.
- Vyvaľkáme druhú polovicu cesta a opatrne ho položíme na puding.
- Pred pečením môžeme potrieť vajíčkom.
- Pečieme na 180° cca 30 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU