Jablkový krémeš

Recept Jablkový krémeš

Pridal: mnamkovo, 25.8.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jablkový krémeš je sviežou variantou obľúbených krémešov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: mnamkovo, 25.8.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

500 glístkové cesto
240 gdetské piškóty
1 kgnastrúhané jablká
1 balenievanilkový cukor
1 litermlieko
2 baleniazlatý klas
1 ks na potretievajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie tak aby okraje boli trošku zdvihnuté.
  2. Na cesto poukladáme nahusto piškóty, na ne nastrúhané jabĺčka (ak pustia šťavu, nevylievame, piškóty ju nasajú a koláč bude vláčnejší).
  3. Posypeme vanilkovým alebo škoricovým cukrom.
  4. Z mlieka, vanilkového cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding a ešte horúci nalejeme/natrieme na jablká.
  5. Vyvaľkáme druhú polovicu cesta a opatrne ho položíme na puding.
  6. Pred pečením môžeme potrieť vajíčkom.
  7. Pečieme na 180° cca 30 minút.
  8. Krájame po vychladnutí, najlepší je na druhý deň.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť