Muffiny s čoko, orechami a jablkom
Pridané: 3.7.2014
Muffiny sú pre mňa náhrada za čokoľvek sladké. Tieto vznikni z potreby mať niečo sladké k poobednej káve, čo je pre mňa naozaj dôležité :) Každý pozná rôzne recepty na muffiny, no taktiež každý si nájde ten svoj obľúbený. Mojím je jednoznačne práve tento recept, kde človek môže miešať čokoľvek, čo mu príde nachuť. Nechala som sa inšpitovať knihou ,,1 cesto, 100 mafinov". Použila som základný recept, kde som pridala nasekané orechy a nastrúhané jabĺčka, ktoré vynijakúco muffiny zvláčnili. Vyskúšajte a dajte vedieť, ako sa Vám podarili :)
ZOBRAZIŤ RECEPT
Fotorecept| Jahodový koláč s ovsenou posýpkou
Pridané: 31.5.2015
To najlepšie zo záhradky v tomto období, sú zaručene jahody. Voňavé, nepravidelné, niekedy malé inokedy krásne veľké. Ale hlavne sú od nás, domáce (teda z okolitých fariem a záhrad). Najlepšie sú určite čerstvé, tak ako nám ich dávala stará mama. Posypané práškovým cukrom. A potom som mala najradšej tú šťavičku čo ostala na dne misky. A tá voňa. Ak chcete piecť jahodový koláč a chcete ho mať rýchlo, najlepšie sú tie francúzske tzv. Galette. Je to obyčajné krehké cesto, ktoré ak sa správne pripravý, vytvára po upečení typickú štruktúru - a tak trocha pripomína lístkové cesto. V tom je tiež veľa masla a pekne "lístkuje". A toto je podobné. Tiež nemá v sebe cukor teda až na jednu lyžicu. Jediné na čo si treba pri príprave dať pozor je, aby všetky ingrediencie, podložka, aj vaše ruky boli studené pri zpracovaní cesta. Je možné ho pripraviť aj vo foodprocesore, ale aj tam platí, že suroviny musia byť studené a pracuje sa rýchlo a cesto sa len zpojí. Nemiesy na hladko.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Plnené zemiakové taštičky
Pridané: 16.9.2020
Už dlho som mala chuť na zemiakové knedličky, ale raz sa mi striedali chute, raz som chcela na sladko, raz naslano a vyhral variant naslano. Plnila som údeným a k tomu bola dusená kapusta. Jaaaaaj tak som sa oblizovala, až za ušami, musím si tento obed ešte niekedy zopakovať, darmo, keď je na to chuť, zmizne to za pár minút nielen z taniera, ale aj z pekáča :) Už len umyť riad s plným bruchom :)
ZOBRAZIŤ RECEPT