Jablkový hrnčekový koláč
Pre spestrenie koláčika je možné pridať nadrobno nasekané orechy, hrozienka, tvaroh, primiešať uvarený "Zlatý klas"...fantázii sa medze nekladú :-)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
3 hrnčekypolohrubá múka
1 hrnčekkryštálový cukor
3 ksvajce
1 balenieprášok do pečiva
(alebo domáce maslo) 250 gHera
Plnka:
cca 6ks, prípadne viac podľa chutinastrúhané jabĺčka
škoricový cukor
- Z múky, cukru, vajec, prášku do pečiva a Hery vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.
- Každú časť vyvaľkáme na rozmer plechu, v ktorom budeme koláčik piecť (aby sa cesto ľahšie prenášalo na plech, doporučujem použiť papier na pečenie pri vaľkaní).
- Jeden vyvaľkaný diel prenesieme na plech, posypeme nastrúhanými jabĺčkami a škoricovým cukrom (plnkou).
- Na jablká dáme druhý diel vyvaľkaného cesta, poprepichujeme vidličkou a pečieme pri 180 stupňoch cca 20 minút kým koláčik nechytí ružovkastý nádych.
KOMENTÁRE K RECEPTU