Jablkovo – vanilková torta

Pridal: Angiebakes, 21.8.2013
Kategorie: Torty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Mám tu málo jablkových výtvorov, tak bolo načase to zmeniť. Tento recept pochádza z časopisu, príprava je veľmi jednoduchá. Chuťovo skvelé, sladké tak akurát.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Angiebakes, 21.8.2013
Kategorie: Torty
SUROVINY
Korpus:
3 ksvajce
90 gcukor
3 PLolej
65 ghladká múka
20 gkakao
Krém:
4 väčšie kusyjablká
100 mlvoda
100 gkryštálový cukor
2 baleniavanilkový puding Dr. Oetker
150 mlvoda
250 mlsmotana na šľahanie
1 baleniesmetafix Dr. Oetker
- Korpus: Rúru zapneme na 170°C. Malú tortovú formu 18 cm vystelieme papierom na pečenie. Bielky zvlášť vyšľaháme dotuha s cukrom, postupne pridávame žĺtka, olej a nakoniec primiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto nalejeme do formy a pečieme cca 18-20 minút. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie a napokon korpus vložíme späť do formy.
- Krém: Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Dáme do väčšieho hrnca, podlejeme 100 ml vody a necháme na miernom ohni podusiť. Pridáme cukor a povaríme, ale nerozvaríme. Vanilkové pudingy rozmiešame vo vode a prilejeme k jablkám. Za stáleho miešania nám hmota zhustne, odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
- Krém nanesieme na korpus a dáme do chladničky na 3 hodinky.
KOMENTÁRE K RECEPTU