Jablkové pitte od babičky

Pridal: Levandullka in cucin, 25.8.2013
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Táto podoba jablkového pitte nebola vôbec plánovaná. Vznikla veľmi spontánne a v podstate, zo zúfalstva. Cesto sa mi pri vaľkaní trhalo a nemohla som nijako docieliť tvar, ktorý som si predstavovala. Nakoniec som na plech prvú aj druhú vrstvu doslova vyskladala dosť veľkého množstva jednotlivých kúskov a nakoľko mi nejakým zázrakom veľa cesta zvýšilo, rozhodla som sa vyskúšať urobiť tieto minitortičky. Na moje počudovanie, chuťovo aj výzorovo nedopadli najhoršie :-) No aj napriek tomu, jablkové pitte tak skoro robiť nebudem... :-)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Levandullka in cucin, 25.8.2013
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Cesto:
450 gpolohrubá múka
250 gHera
100 gpráškový cukor
1 ksvajce
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
5 PLmlieko
1 balenievanilkový cukor
Plnka:
6 väčších ksjablko
3 KLmletá škorica
4 PLbrusnice
- Všetky ingrediencie na cesto si zmiešame a rukami miesime dovtedy, kým nám vznikne pevné cesto.
- Na pomúčenú dosku si dáme polovicu cesta, rozvaľkáme na cca 5 mm hrúbku a vykrajujeme kolieska o veľkosti otvorov v plechu na muffiny.
- Otvory v plechu si vystelieme papierom na pečenie a na dno uložíme koliesko vykrojené z cesta.
- Následne naň nakladieme súvislú asi 2 cm vrstvu nastrúhaných jabĺk, posypeme škoricou, brusnicami a prikryjeme druhým kolieskom.
- Pečieme cca 13 minút na 190°C alebo kým cesto jemne nezozlatne.
- Podávame v horúcim ovocným čajom.
KOMENTÁRE K RECEPTU