Indické kuracie stehná s kuskusom

Recept Indické kuracie stehná s kuskusom

Pridal: Z ghetta blog, 27.8.2013

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché a relativne rychlé a zdravé jedlo, ktoré se robí na jednej panvici, takže toho moc nezašpiníte a to sa vyplatí. Text receptu je redakčne upravený, pôvodný neskrátený recept nájdete tu: Indická kuřecí stehna s kus-kusem

FOTKA OD VÁS

Pridal: Z ghetta blog, 27.8.2013

Kategorie: Mäso

SUROVINY

4 kskuracie stehná
3 ČLKurkuma
1,5 PLkorenie garam masala
2 ČLsoľ
3 stručikycesnak
500 mlkurací vývar
250 gkus-kus
2 PLolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Umyté kuracie stehna obalíme v polovici korenia zo všetkých strán
  2. Do panvice pridáme 1 PL oleja a kura smažíme zhruba 10 minút kožou smerom dolu.
  3. Stehná obrátime na druhú stranu a smažíme ďalšie dve minúty.
  4. Akonáhle sú stehná do zlatista opečené, vyberieme ich z panvice.
  5. Do panvice dáme druhú PL oleja a pridáme cesnak a cibuľu, ktorú restujeme 8 minút.
  6. Pridáme zbytok korenia premiešaného v troche vody a smažíme ešte minútu.
  7. Zalejeme pripraveným vývarom, privedieme k varu a stehná vrátime na panvicu.
  8. Prikryjeme pokrývkou a dusíme zhruba 40 minút, podľa veľkosti stehien.
  9. Stehná vyberieme a do zmesi vývaru a cibule pridáme kus-kus (ak je zmesi dostatok aby sa kus-kus ponoril, nemusíme prilievať vodu)
  10. Počkáme, než voda zmes vsiakne a vidličkou neustále miešame. Potom ich necháme 5 minút pod pokrývkou.
  11. Ozdobiť môžeme nasekanou petržlenovou vňaťou, citrónovou kôrou a olivami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť