Indické kuracie stehná s kuskusom

Pridal: Z ghetta blog, 27.8.2013
Kategorie: Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduché a relativne rychlé a zdravé jedlo, ktoré se robí na jednej panvici, takže toho moc nezašpiníte a to sa vyplatí. Text receptu je redakčne upravený, pôvodný neskrátený recept nájdete tu: Indická kuřecí stehna s kus-kusem
FOTKA OD VÁS
Pridal: Z ghetta blog, 27.8.2013
Kategorie: Mäso
SUROVINY
4 kskuracie stehná
3 ČLKurkuma
1,5 PLkorenie garam masala
2 ČLsoľ
3 stručikycesnak
500 mlkurací vývar
250 gkus-kus
2 PLolej
- Umyté kuracie stehna obalíme v polovici korenia zo všetkých strán
- Do panvice pridáme 1 PL oleja a kura smažíme zhruba 10 minút kožou smerom dolu.
- Stehná obrátime na druhú stranu a smažíme ďalšie dve minúty.
- Akonáhle sú stehná do zlatista opečené, vyberieme ich z panvice.
- Do panvice dáme druhú PL oleja a pridáme cesnak a cibuľu, ktorú restujeme 8 minút.
- Pridáme zbytok korenia premiešaného v troche vody a smažíme ešte minútu.
- Zalejeme pripraveným vývarom, privedieme k varu a stehná vrátime na panvicu.
- Prikryjeme pokrývkou a dusíme zhruba 40 minút, podľa veľkosti stehien.
- Stehná vyberieme a do zmesi vývaru a cibule pridáme kus-kus (ak je zmesi dostatok aby sa kus-kus ponoril, nemusíme prilievať vodu)
- Počkáme, než voda zmes vsiakne a vidličkou neustále miešame. Potom ich necháme 5 minút pod pokrývkou.
- Ozdobiť môžeme nasekanou petržlenovou vňaťou, citrónovou kôrou a olivami.
KOMENTÁRE K RECEPTU