Domáce rezance s bazalkovým pestom

Recept Domáce rezance s bazalkovým pestom

Pridal: S varechou v ruke, 16.8.2013

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Spolu so sušenými paradajkami a skaramelizovanou hlivou

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 16.8.2013

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

Rezance:

hrubá múku
polohrubá múka
1 - 2 ksvajce
podľa potrebyvoda
sušené paradajky
soľ

Ostatné suroviny:

bazalkové pesto
hliva ustricová
sladká mletá paprika
čerstvo mleté korenie
cibuľa
olivový olej
balzamiko vyšňový krém

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1.  Z múky, vajec, nakrájaných sušených paradajok, soli a vody robot vypracoval nelepivé cesto.
  2. Zabalil som ho do fólie a dal na 33 minút do chladničky odpočinúť.
  3. Rozdelil som ho na 3 časti a tie som rozvaľkal na nepravidelný tvar, trošku pripomínajúci kruh :) a nechal som rozvaľkané cesto trošku obschnúť na čistej utierke.
  4. Narezal som ho na pásy (11,8cm) a tie som naukladal na seba, tak 4-5 kusov a ostrým nožom som z nich nakrájal široké rezance (0,6cm) a rozložil som ich na suché utierky.
  5. Na oleji som orestoval nakrájanú cibuľu a cesnak, pridal som mletú papriku, čierne mleté korenie, nadrobno nakrájanú hlivu a soľ.
  6. Keď bola hliva orestovaná a voda sa odparila, dochutil som balzamikovým višňovým krémom, keď cukor začal karamelizovať, tak som odstavil.
  7. Medzitým mi zovrela voda na rezance, tak som ju osolil a dal som variť rezance.
  8. O chvíľku vyplávali navrch a boli hotové, scedil som ich a pridal som k nim bazalkové pesto a lyžicu olivového oleja.
  9. Na tanier som naložil rezance, na vrch som dal skaramelizovanú hlivu a syn si dal aj lyžicu bieleho jogurtu.
  10. Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť