Čokoládový cheesecake - Medzinárodný
A teraz vysvetlenie, prečo bol cheesecake medzinárodný. Vďaka agentúre IOM som mala príležitosť zapojiť sa do projektu "Rodina odvedľa"- pozvali sme k sebe v nedeľu na obed rodinku cudzincov, ktorí žijú na Slovensku. Najskôr sme mali pohostiť afgánsku rodinku, ale ich malo byť 6-7 osôb, čo by som z kapacitných, resp. bytových podmienok nezvládla a museli sme odmietnuť. Dostali sme ale druhú šancu a privítali sme u nás mladý manželský pár - ona Slovenka, on Kolumbijčan. Obed bol úplne super, nenútená a uvoľnená atmosféra. Na pomoc sme dostali aj asistentku Mišku, ktorá v prípade potreby pomohla preložiť.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Korpus:
200 gmaslové keksy
100 grozpustené maslo
Plnka:
2 ksjemný tvaroh
2 PLkyslá smotana
100 ghnedý cukor
3 ksvajce
100 ghorká čokoláda (rozpustená)
1 PLčokoládový puding
Ozdobenie:
1/2 tabličkyčokoláda
podľa potrebysladká smotana
- Keksíky mi robot rozbil na padrť, pridala som k nim rozpustené maslo, vytvorila keksíkovú hmotu a na dno vymastenej tortovej formy som ich naukladala a uhladila, aby vytvorili krásny základný korpus torty.ortovú formu spolu s keksíkovým korpusom som dala odpočívať do chladničky.
- Vo vodnom kúpeli som nechala roztopiť horkú čokoládu.
- Celé vajcia som vyšľahala s hnedým cukrom do peny. Pridala som tvarohy a žĺtky a riadne všetko spojila.
- Potom som pridala kyslú smotanu a prášok čokoládového pudingu.
- Nakoniec som primiešala roztopenú čokoládu a všetko pekne spojila do krásne voňavej čokoládovej kompaktnej masy.
- Plnku som vyliala do tortovej formy a pri 160 °C som koláč nechala opekať cca 45 minút.
- Dala som ho odpočívať na noc do chladničky a na druhý deň som ho ozdobila smotanovou čokoládou: vo vodnom kúpeli som nechala rozpustiť čokoládu a priliala som trochu smotany (presnú mierku neviem, robím od oka), kým nebola čokoláda trochu tekutejšia a krásne lesklá.
KOMENTÁRE K RECEPTU