Cestoviny Canelloni s bolognesse omáčkou

Pridal: Levandullka in cucin, 21.8.2013
Kategorie: Cestoviny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Na toto jedlo som sa chystala už veľmi dlho, no počas skúškového obdobia mi času na varenie veľa nezostávalo... Včera som si ale po mesiaci konečne našla pár hodín, ktoré som mohla v kľude stráviť v kuchyni. A tak som sa konečne dočkala... V hlavnej úlohe: CANELLONI BOLOGNESSE
FOTKA OD VÁS
Pridal: Levandullka in cucin, 21.8.2013
Kategorie: Cestoviny
SUROVINY
1 baleniecestoviny Canelloni
parmezán
Omáčka:
350 g (kvalitné mäso)hovädzie mäso
2 menšie ksmrkva
1 väčší kuscibuľa
2 stonkystopkatý zeler
hovädzí vývar
2 strúčikycesnak
1 malá konzervakrájané paradajky
maslo
soľ
mleté čierne korenie
Bešamel:
0,75 mlmlieko
3 PLhladká múka
5 PLmaslo
soľ
- Cibuľu, mrkvu a zeler si nakrájame nadrobno a osmahneme na troche masla.
- Pridáme pomleté hovädzie mäso a sem-tam premiešame až kým sa mäso ,,neobieli".
- Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, paradajky a zalejeme vývarom tak, aby bolo mäso ponorené.
- Pridáme soľ, korenie a na slabom ohni necháme dusiť približne hodinu (podľa toho, aké mäso sme použili, niekedy to trvá dlhšie).
- Bešamel si pripravíme klasickým spôsobom: Z rozpusteného masla a múky si urobíme zápražku, zalejeme mliekom, osolíme a pri stálom miešaní necháme zhustnúť.
- Do zapekacej misy vylejeme polovicu bešamelu a naukladáme už naplnené canelloni.
- Zalejeme zbytkom bešamelu, zasypeme parmezánom a dáme zapiecť na cca 30 minút pri 180°C.
- Podávame najlepšie s pohárom dobrého červeného vína ;-)
KOMENTÁRE K RECEPTU