Cestoviny Canelloni s bolognesse omáčkou

Recept Cestoviny Canelloni s bolognesse omáčkou

Pridal: Levandullka in cucin, 21.8.2013

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na toto jedlo som sa chystala už veľmi dlho, no počas skúškového obdobia mi času na varenie veľa nezostávalo... Včera som si ale po mesiaci konečne našla pár hodín, ktoré som mohla v kľude stráviť v kuchyni. A tak som sa konečne dočkala... V hlavnej úlohe: CANELLONI BOLOGNESSE

FOTKA OD VÁS

Pridal: Levandullka in cucin, 21.8.2013

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

1 baleniecestoviny Canelloni
parmezán

Omáčka:

350 g (kvalitné mäso)hovädzie mäso
2 menšie ksmrkva
1 väčší kuscibuľa
2 stonkystopkatý zeler
hovädzí vývar
2 strúčikycesnak
1 malá konzervakrájané paradajky
maslo
soľ
mleté čierne korenie

Bešamel:

0,75 mlmlieko
3 PLhladká múka
5 PLmaslo
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu, mrkvu a zeler si nakrájame nadrobno a osmahneme na troche masla.
  2. Pridáme pomleté hovädzie mäso a sem-tam premiešame až kým sa mäso ,,neobieli".
  3. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, paradajky a zalejeme vývarom tak, aby bolo mäso ponorené.
  4. Pridáme soľ, korenie a na slabom ohni necháme dusiť približne hodinu (podľa toho, aké mäso sme použili, niekedy to trvá dlhšie).
  5. Bešamel si pripravíme klasickým spôsobom: Z rozpusteného masla a múky si urobíme zápražku, zalejeme mliekom, osolíme a pri stálom miešaní necháme zhustnúť.
  6. Do zapekacej misy vylejeme polovicu bešamelu a naukladáme už naplnené canelloni.
  7. Zalejeme zbytkom bešamelu, zasypeme parmezánom a dáme zapiecť na cca 30 minút  pri 180°C.
  8. Podávame najlepšie s pohárom dobrého červeného vína ;-)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť