Fotorecept | Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou

Fotorecept | Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou

Pridal: adkas-tastyfood, 18.8.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bravčová panenka obalená v slaninke a opečená na panvici. K tomu úžasná bazalková omáčka. Rýchle, chutné a nenáročné jedlo.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 18.8.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

bravčová panenka
tenké plátkyslanina
1 PLolej
steakové korenie
soľ

Bazalková omáčka:

50 gmaslo
2 - 3 strúčikycesnak
1 PLhladká múka
150 mlvývar
200 mlmlieko
2 -3 PLkyslá smotana
(tvrdý, nastrúhaný) 100 gsyr
2 PL (nadrobno nasekaná)čerstvá bazalka
soľ
biele mleté korenie
pár kvapiekcitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bravčovú panenku umyjeme, osušíme. Mäso odblaníme a narežeme na cca 3,5 cm  medailóniky.
  2. Každý medailónik obalíme v slanine a prstami mäso jemne roztlačíme (splaštíme).
  3. Posypeme steakovym korením. Môžeme veľmi jemne osoliť, sme ich nepresolili.
Bazalková omáčka
  1. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme prelisovaný cesnak.
  2. Na miernom ohni ho orestujeme a poprášime múkou. Necháme restovať cca 2 minúty a podlejeme vývarom.
  3. Odstavíme z ohňa. Prilejeme mlieko, pridáme smotanu a dobre premiešame. 
  4. Vrátime na oheň a necháme zovrieť . Ochutíme soľou, bielym mletým korením a citrónovou šťavou. Ak by bola omáčka veľmi riedka, môžete pridať 1/2 PL hladkej múky rozmiešanej v troche vody a zahustiť. Samozrejme po zahustení necháme opäť zovrieť.
  5. Nezabudnite stále miešať, aby omáčka neprihorela.
  6. Pridáme nastrúhaný syr a bazalku, zamiešame a odstavíme z ohňa.
  7. Mäso opečieme na panvici z každej strany cca 3 minúty a máme hotovo.

Podávame s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť