NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Fotorecept | Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou
Fotorecept | Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou
Fotorecept | Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   18.8.2013

Fotorecept | Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou

Bravčová panenka obalená v slaninke a opečená na panvici. K tomu úžasná bazalková omáčka. Rýchle, chutné a nenáročné jedlo.

Suroviny
bravčová panenka
tenké plátky
slanina
1 PL
olej
steakové korenie
soľ

Bazalková omáčka:

50 g
maslo
2 - 3 strúčiky
cesnak
1 PL
hladká múka
150 ml
vývar
200 ml
mlieko
2 -3 PL
kyslá smotana
(tvrdý, nastrúhaný) 100 g
syr
2 PL (nadrobno nasekaná)
čerstvá bazalka
soľ
biele mleté korenie
pár kvapiek
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bravčovú panenku umyjeme, osušíme. Mäso odblaníme a narežeme na cca 3,5 cm  medailóniky.
  2. Každý medailónik obalíme v slanine a prstami mäso jemne roztlačíme (splaštíme).
  3. Posypeme steakovym korením. Môžeme veľmi jemne osoliť, sme ich nepresolili.
Bazalková omáčka
  1. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme prelisovaný cesnak.
  2. Na miernom ohni ho orestujeme a poprášime múkou. Necháme restovať cca 2 minúty a podlejeme vývarom.
  3. Odstavíme z ohňa. Prilejeme mlieko, pridáme smotanu a dobre premiešame. 
  4. Vrátime na oheň a necháme zovrieť . Ochutíme soľou, bielym mletým korením a citrónovou šťavou. Ak by bola omáčka veľmi riedka, môžete pridať 1/2 PL hladkej múky rozmiešanej v troche vody a zahustiť. Samozrejme po zahustení necháme opäť zovrieť.
  5. Nezabudnite stále miešať, aby omáčka neprihorela.
  6. Pridáme nastrúhaný syr a bazalku, zamiešame a odstavíme z ohňa.
  7. Mäso opečieme na panvici z každej strany cca 3 minúty a máme hotovo.

Podávame s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár