Fotorecept | Bravčové medailónky z panenky s bazalkovou omáčkou

Pridal: adkas-tastyfood, 18.8.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Bravčová panenka obalená v slaninke a opečená na panvici. K tomu úžasná bazalková omáčka. Rýchle, chutné a nenáročné jedlo.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 18.8.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
bravčová panenka
tenké plátkyslanina
1 PLolej
steakové korenie
soľ
Bazalková omáčka:
50 gmaslo
2 - 3 strúčikycesnak
1 PLhladká múka
150 mlvývar
200 mlmlieko
2 -3 PLkyslá smotana
(tvrdý, nastrúhaný) 100 gsyr
2 PL (nadrobno nasekaná)čerstvá bazalka
soľ
biele mleté korenie
pár kvapiekcitrónová šťava
- Každý medailónik obalíme v slanine a prstami mäso jemne roztlačíme (splaštíme).
- Vrátime na oheň a necháme zovrieť . Ochutíme soľou, bielym mletým korením a citrónovou šťavou. Ak by bola omáčka veľmi riedka, môžete pridať 1/2 PL hladkej múky rozmiešanej v troche vody a zahustiť. Samozrejme po zahustení necháme opäť zovrieť.
- Nezabudnite stále miešať, aby omáčka neprihorela.
Podávame s varenými zemiakmi.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU