Bravčová panenka, cesnaková omáčka a zemiakový puf s červenou šošovicou

Pridal: adkas-tastyfood, 17.8.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Zdravé recepty, Prílohy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 17.8.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Zdravé recepty, Prílohy
SUROVINY
500 gbravčová panenka
2 PLolej
4 plátkymaslo
soľ
korenie
Cesnaková omáčka:
40 strúčikovcesnak
2 PL cukor
100 - 150 mlšľahačková smotana
50 mlvývar
soľ
biele mleté korenie
Zemiakovo-šošovicový puf:
uvarené zemiaky
2 ks (uvarená)mrkva
1 pohár (uvarená)červená šošovica
1 ksvajce
soľ
podľa chutikorenie
- V mierne osolenej vode uvaríme zemiaky. Osobitne uvaríme aj šošovicu a mrkvu. Ja som mrkvu použila z hovädzej polievky.
- Cukor dáme skaramelizovať do vyššieho hrnca.
- Vrátime späť do hrnca a udržiavame teplé.
- Do výpeku z mäsa pridáme 100 ml vody a podlejeme opečené mäso.
- Na každý kúsok mäsa uložíme 2 plátky masla a dáme do rúry približne na 15 minút zapiecť.
- Počas zapekania polievame výpekom, aby ostalo mäso šťavnaté a nevysušilo sa.
KOMENTÁRE K RECEPTU