Bravčová panenka, cesnaková omáčka a zemiakový puf s červenou šošovicou

Recept Bravčová panenka, cesnaková omáčka a zemiakový puf s červenou šošovicou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

500 gbravčová panenka
2 PLolej
4 plátkymaslo
soľ
korenie

Cesnaková omáčka:

40 strúčikovcesnak
2 PL cukor
100 - 150 mlšľahačková smotana
50 mlvývar
soľ
biele mleté korenie

Zemiakovo-šošovicový puf:

uvarené zemiaky
2 ks (uvarená)mrkva
1 pohár (uvarená)červená šošovica
1 ksvajce
soľ
podľa chutikorenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mierne osolenej vode uvaríme zemiaky. Osobitne uvaríme aj šošovicu a mrkvu. Ja som mrkvu použila z hovädzej polievky.
  2. Zemiaky a šošovicu scedíme. Dochutíme korením, príp. soľou a rozmixujeme.
  3. Pridáme vajíčko a spolu ešte premixujeme.
  4. Naplníme formičky, ktoré uložíme do pekáča na alobal a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C približne 10-15 minút.
  5. Cukor dáme skaramelizovať do vyššieho hrnca.
  6. Pridáme očistené strúčiky cesnaku a dobre orestujeme.
  7. Pridáme smotanu necháme ju zredukovať. Po častiach pridávame vývar.
  8. Keď je už smotana dostatočne zredukovaná, odstavíme z ohňa a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú omáčku.
  9. Vrátime späť do hrnca a udržiavame teplé.
  10. Mäso opečieme na panvici z každej strany. Osolíme, okoreníme a preložíme do zapekacej misy.
  11. Do výpeku z mäsa pridáme 100 ml vody a podlejeme opečené mäso.
  12. Na každý kúsok mäsa uložíme 2 plátky masla a dáme do rúry približne na 15 minút zapiecť.
  13. Počas zapekania polievame výpekom, aby ostalo mäso šťavnaté a nevysušilo sa.
  14. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť