Bazalkový twister

Recept Bazalkový twister

Pridal: S varechou v ruke, 16.8.2013

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Inšpiroval ma recept na jednom blogu, bola pri ňom perfektná fotka, na ktorú som nezabudol. Zo surovín som niečo vynechal, niečo pridal a toto je výsledok. Ďakujem neznámemu autorovi.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 16.8.2013

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Cesto:

350 ghladká múka
5 gsušené droždie
cukor
soľ
200 - 250 mlvoda
2 PLolivový olej

Bazalková pasta:

bazalkové pesto
nakrájané sušené paradajky
cesnak
olivový olej
soľ
petržlenová vňať
syr Vršatec

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na kysnuté cesto som dal do robota a nechal som ho pracovať. Tentokrát som ani nerobil kvások a cesto bolo perfektné.
  2. Pokiaľ cesto kyslo, spojil som nakrájaný cesnak, moje bazalkové pesto a nakrájané sušené paradajky.
  3. Potom som ešte pridal olivový olej, soľ a petržlenovú vňať.
  4. Vykysnuté cesto som vyvaľkal na obdĺžnik, natrel som ho bazalkovou pastou a na vrch som nastrúhal syr Vršatec (len kúsok).
  5. Natreté cesto som preložil v jednej tretine a potom aj ten zbytok, narezal som ho na 2 cm pásy a pretočil som ho. Odpočívalo asi 30 minút.
  6. Vložil som ich do vyhriatej rúry na teplotu 180°C a piekol som ich cca 25 minút.
  7. Keď boli upečené, vybral som ich z rúry, natrel cesnakovým olejom a keď trošku vychladli, na vrch som nastrúhal ešte kúsok syra.
  8. Dobrú chuť! :-)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť