Tvarohová štrúdľa z lístkového cesta

Tvarohová štrúdľa z lístkového cesta

By 10. júla 2013

  • Prep Time : 25 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 1 štrúdľa
  • Allergens : , ,

Ingredients

Instructions

  1. Rozmrazené lístkové cesto vyvaľkáme na stredne hrubý pás a posypeme ho tenkou vrstvou strúhanky. 
  2. V mise spolu vymiešame do hladka tvaroh, vanilínový cukor, hrozienka a žĺtok.
  3. Zmesou potrieme vyvaľkaný plát cesta a opatrne zvinieme.
  4. Okraje dobre pritlačíme a potrieme vymiešaným bielkom, aby dobre držali. Taktiež potrieme aj celý závin.
  5. Poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C počas 30 minút.
  6. Po dopečení necháme vychladnúť, posypeme škoricovým cukrom a nakrájame.

Dobrú chuť!

Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (14 hlasov, priemerne: 3,71 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *