Rizoto s bravčovým mäsom

Pridal: najrecept, 1.7.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 1.7.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
400 gbravčové mäso z pleca
250 gryža
80 gementál
2 KLparadajkový pretlak
2 PLsterilizovaný hrášok
1 kscibuľa
40 gmasť
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
1.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Za stáleho miešania opražíme v rozpálenej masti.
2.
Posolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu opražíme.
3.
Primiešame umytú ryžu, paradajkový pretlak a hrášok. Zalejeme vodou (na 1 diel ryže dáme 2 diely vody), zakryjeme a vo vyhriatej rúre udusíme domäkka.
4.
Rizoto naporcujeme na taniere, posypeme nastrúhaným ementálom a posypene nasekanou petržlenovou vňaťou.
KOMENTÁRE K RECEPTU