Pravé americké čokoládové cookies
Cookiesky, ktoré v obchode budete darmo hľadať. Chuťovo sa im nevyrovná žiadna veľkoobchodná napodobenia. Vyskúšajte a vaše chuťové poháriky si nebudú želať žiadne iné ;-) Po vyskúšaní sa môžete s nami podeliť o fotografiu tých vašich, držíme palce! :-)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
150 gmaslo
150 gkryštálový cukor
140 ghnedý cukor
2 ksvajce
250 ghladká múka
1/2 baleniaprášok do pečiva
1/2 KLsoľ
1 balenievanilkový cukor
(hnedá 70) 230 g%čokoláda
- Rúru predhrejeme na teplotu 190 °C.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s oboma cukrami do krému.
- Pridáme po jednom vajcia a poriadne ich do krému zamixujeme.
- V inej mise spolu zmiešame všetky suché suroviny - múka, prášok do pečiva, vanilkový cukor a soľ.
- Suché suroviny pridáme k maslovému krému a vypracujeme tuhšie cesto (cesto by malo držať tvar a nemalo by byť riedke, pretože cookiesky sa vám ,,rozpľasnú" pri pečení).
- Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou čajovej lyžičky odoberáme z cesta.
- Cookiesky vydržia čerstvé v uzatvorenej dóze alebo prikryté utierkou.
- Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU