Polievka s mäsovými knedličkami

Polievka s mäsovými knedličkami

By 3. júla 2013

Polievka pochádza z Turecka a Grécka

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

  1. Mleté mäso rozmiešame s ryžou a pridáme trochu najemno nasekaného kôpru, pertžlenovej vňate a soľ. Vypracujeme zmes a tvarujeme z nej stredne veľké guličky.
  2. Obalíme v hladkej múke a odložíme.
  3. Mrkvu, zeler, cibuľu a petržlen očistíme a vložíme do posolenej vody.
  4. Keď voda začne vrieť vložíme mäsové guličky a necháme variť kým bude ryža v guľkách uvarená. Trvá to približne 15 minút.
  5. Odložíme zo sporáka a necháme odstáť.
  6. Z bielka vyšľaháme penu.
  7. Žĺtok osolíme, pridáme citrónovú šťavu  a zmiešame s bielkovou penou.
  8. Penu vlejeme do horúcej polievky a premiešame.
  9. Podávame 🙂
Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *