Milánske hovädzie rezne

Recept Milánske hovädzie rezne

Pridal: adkas-tastyfood, 28.7.2013

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ani sa nepamätám, kedy naposledy som jedla tak skvele pripravené hovädzie mäso. Je pravdou, že hovädzie mäso sa v našom jedálničku (okrem hovädzieho vývaru) nevyskytuje často. Toto je však tak chutne pripravené mäso, že určite som ho nerobila posledný krát. Trochu som mala obavy z prílohy k mäsu - cestoviny so strúhaným syrom a čerstvými bylinkami. Je to presne to, čo toto mäso vyžaduje. Rozhodne nezamieňajte prílohu za ryžu alebo zemiaky. A rozhodne nevynechajte ani ten strúhaný syr. Dokonalá chuť, ktorá zaiste poštekli Vaše chuťové poháriky.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 28.7.2013

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

SUROVINY

(kvalitné) 800 - 1000 ghovädzie mäso
1 kscibuľa
4 - 5 PLolej
20 ghladká múka
3 - 4 strúčikycesnak
20 gparadajkový pretlak
(čerstvé) 100 gšampiňóny
30 gmaslo
1 - 2 PLmed
100 mlčervené víno
250 mlvývar
soľ
korenie

Príloha:

cestoviny
strúhaný syr
(čerstvé) petržlen alebo pažítka, korianderbylinky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso najkrájame na hrubšie pláty. Jemne obalíme v múke a na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán. Odložíme ho bokom.
  2. Vo výpeku opečieme cibuľu nakrájanú na rezance a po chvíli pridáme aj cesnak nakrájaný na plátky. Orestujeme. Dávame pozor, lebo cesnak ma tendenciu rýchlo prihorieť a potom je horký.
  3. Vrátime mäso spät do panvice. Ak nemáme hlbokú panvicu s pokrievkou, preložíme orestovanú cibuľu s  cesnakom do kastróla.
  4. Pridáme orestované plátky mäsa, paradajkový pretlak, pokrájané šampiňóny.
  5. Ochutíme soľou, korením, podlejeme asi polovicou vývaru a prikryté dusíme na malom ohni minimálne 1 a pol hodiny.
  6. Počas dusenia podlievame malým množstvom vývaru.
  7. Potom mäso odkryjeme a podlejeme vínom a varime odkryte ešte asi 20-30 minút. Alkohol sa odparí a šťava sa zredukuje.
  8. Mäso vyberieme a ponorným mixérom stavu rozmixujeme . Ja som ešte po rozmixovaní aj precedila cez sito. Omáčka bola dokonalá, bez jedinej hrčky.
  9. Mäso vrátime do omáčky, pridáme med, maslo a necháme ešte raz zovrieť. Odstavíme z tepla.
  10. Podávame s cestovinami, ktoré bohato posypeme strúhanym syrom a čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť