Malinové muffiny s bielou čokoládou
Jemné malinové muffinky s čokoládovým prekvapením vo vnútri poteší každého maškrtníka.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Suché suroviny:
100 ghladká múka
100 gpolohrubá múka
150 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
1/2 baleniaprášok do pečiva
2 PLkakao
Mokré suroviny:
75 mlmlieko
75 mlolej
1 ksvajce
Plnka:
((mrazené alebo čerstvé) podľa potrebymaliny
1/2 baleniabiela čokoláda
- Suché suroviny zmiešame spolu v jednej mise.
- V druhej mise si spolu rozmiešame mokré suroviny a pridáme suché. Pomocou habarky spolu rozmiešame na hladké cesto. Nemalo by byť ani veľmi riedke či husté. Korigujeme si to pomocou múky a mlieka.
- Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami, pretože ak dáme piecť muffinky iba v košíčkoch roztečú sa nám a budeme z nich mať len placky :-) Môžete použiť aj silikónové formy na muffiny.
- Cesto vlievame rovnomerne do košíčkov (tak do 1/2, pretože cesto nakysne).
- Bielu čokoládu nasekáme na väčšie kúsky a zatlačíme do každej muffiny.
- Na čokoládu podľa chuti uložíme maliny a prelejeme ešte trochou cesta aby nám zakrylo malinovo-čokoládovú plnku.
- Dáme piecť na 15 - 20 minút pri teplote 180 °C. Pri čokoládových muffinoch je ťažšie na pohľad zistiť na pohľad či sú už upečené, preto radšej po cca 15-tich minútach do nich vyskúšajte špáradlom pichnúť. Trúbu však neotvárajte skôr ako po tomto čase, pretože vám môžu muffinky ,,spľasnúť".
- Vyberieme z plechu a môžeme degustovať. :-)
KOMENTÁRE K RECEPTU