Malinové muffiny s bielou čokoládou

Malinové muffiny s bielou čokoládou

By 8. júla 2013

Jemné malinové muffinky s čokoládovým prekvapením vo vnútri poteší každého maškrtníka.

Ingredients

Instructions

  1. Suché suroviny zmiešame spolu v jednej mise.
  2. V druhej mise si spolu rozmiešame mokré suroviny a pridáme suché. Pomocou habarky spolu rozmiešame na hladké cesto. Nemalo by byť ani veľmi riedke či husté. Korigujeme si to pomocou múky a mlieka.
  3. Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami, pretože ak dáme piecť muffinky iba v košíčkoch roztečú sa nám a budeme z nich mať len placky 🙂 Môžete použiť aj silikónové formy na muffiny.
  4. Cesto vlievame rovnomerne do košíčkov (tak do 1/2, pretože cesto nakysne).
  5. Bielu čokoládu nasekáme na väčšie kúsky a zatlačíme do každej muffiny.
  6. Na čokoládu podľa chuti uložíme maliny a prelejeme ešte trochou cesta aby nám zakrylo malinovo-čokoládovú plnku.
  7. Dáme piecť na 15 - 20 minút pri teplote 180 °C. Pri čokoládových muffinoch je ťažšie na pohľad zistiť na pohľad či sú už upečené, preto radšej po cca 15-tich minútach do nich vyskúšajte špáradlom pichnúť. Trúbu však neotvárajte skôr ako po tomto čase, pretože vám môžu muffinky ,,spľasnúť".
  8. Vyberieme z plechu a môžeme degustovať. 🙂
Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *