Letný nepečený jahodovo-smotanový koláč
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
2 baleniadlhé piškóty
300 mljahodová smotanová zmrzlina
1 kgčerstvé jahody
2 PLpráškový cukor
250 mlpochúťková smotana
1 baleniestužovač
- Piškóty uložte na spodok okrúhlej alebo hranatej formy a tiež aj po okrajoch (bočné rozpoľte).
- Natrite na ne jahodovú zmrzlinu (ak sa vám zdá zmrzliny podľa receptu málo môžete použiť aj viac, nič nepokazíte) a vložte zmraziť na 30 minút.
- Jahody spolu s práškovým cukrom vložte do mixéra a vymixujte hustý krém.
- 1/3 si odložíme a 2/3 natrieme na zmrznutú jahodovú zmrzlinu.
- Vo väčšej mise spolu zmiešame pochúťkovú smotanu, 1/3 jahodového krému a stužovač. Natrieme na povrch a vložíme do chadničky aspoň na 4 hodiny alebo do mraziaka aby nám všetko pekne stuhlo.
- Vytiahneme 10 minút pred podávaním aby nám suroviny trošku zmäkli.
KOMENTÁRE K RECEPTU