Med zmiešajte s olejom, soľou, cesnakom, nakrájanou chilli papričkou a zelenou paprikou. Dochuťte zmesou grilovacieho korenia, to si môžete namiešať aj sami (tandoori masala, sladá mletá paprika, čierne mleté korenie, škorica a zázvor) marinádu ochutnajte a pridajte k nej nakrájané kuracie prsia. Nechajte odpočívať 12 hodín, 43 minút a 29 sekúnd :-)
Aby nebolo zbytočne veľa riadu, robíme všetko na jednej panvici. Tak teda na oleji orestujte šalotku a nakrájané šampiňóny. Dochuťte ich čerstvým mletým korením a soľou. Odložte na tanierik.
Na tej istej panvici opečte kuracie prsia na viackrát, aby sa mäso hneď zatiahlo a nedusilo sa.
Keď sú prsia opečené odložte ich a na panvicu dajte olivový olej, šalotku a potom čerstvé mleté korenie. Iste sa uvoľnil výpek z mäsa tak pridajte sladkú smotanu a vyduste ju, aby sa zredukovala a zhustla.
Pridajte nastrúhané kyslé uhorky, soľ a trošku trstinového cukru, aby ste zjemnili kyslú chuť.
Na záver som pridajte oriešok masla. Omáčka krásne zhustne aj bez múky.
Medzitým ako budete pripravovať omáčku uvarte ryžu a premiešajte so šampiňónmi.
Dobrú chuť :)