Kuracie prsia v chilli medovej marináde

Recept Kuracie prsia v chilli medovej marináde

Pridal: S varechou v ruke, 31.7.2013

Kategorie: Mäso, Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

so šampiňónovou ryžou a smotanovo uhorkovou omáčkou, proste mäsová lahôdka :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 31.7.2013

Kategorie: Mäso, Zdravé recepty

SUROVINY

Kuracie prsia:

kuracie prsia
chilli
med
zelená paprika
cesnak
olej
čerstvé mleté korenie
zmes grilovacieho korenia
soľ

Uhorková omáčka:

kyslé uhorky
sladká smotana
šalotka
olivový olej
čerstvé mleté korenie
soľ
trstinový cukor
maslo

Šampiňónová ryža:

ryža
šampiňóny
šalotka
olej
čerstvé mleté korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Med zmiešajte s olejom, soľou, cesnakom,  nakrájanou chilli papričkou a zelenou paprikou. Dochuťte zmesou grilovacieho korenia, to si môžete namiešať aj sami (tandoori masala, sladá mletá paprika, čierne mleté korenie, škorica a zázvor) marinádu ochutnajte a pridajte k nej nakrájané kuracie prsia. Nechajte odpočívať 12 hodín, 43 minút a 29 sekúnd :-)
  2. Aby nebolo zbytočne veľa riadu, robíme všetko na jednej panvici. Tak teda na oleji orestujte šalotku a nakrájané šampiňóny. Dochuťte ich čerstvým mletým korením a soľou. Odložte na tanierik.
  3. Na tej istej panvici opečte kuracie prsia na viackrát, aby sa mäso hneď zatiahlo a nedusilo sa.
  4. Keď sú prsia opečené odložte ich a na panvicu dajte olivový olej, šalotku a potom čerstvé mleté korenie. Iste sa uvoľnil výpek z mäsa tak pridajte sladkú smotanu a vyduste ju, aby sa zredukovala a zhustla.
  5. Pridajte nastrúhané kyslé uhorky, soľ a trošku trstinového cukru, aby ste zjemnili kyslú chuť.
  6. Na záver som pridajte oriešok masla. Omáčka krásne zhustne aj bez múky.
  7. Medzitým ako budete pripravovať omáčku uvarte ryžu a premiešajte so šampiňónmi. Dobrú chuť :)
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť