Kuracie prsia v chilli medovej marináde

Pridal: S varechou v ruke, 31.7.2013
Kategorie: Mäso, Zdravé recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
so šampiňónovou ryžou a smotanovo uhorkovou omáčkou, proste mäsová lahôdka :-)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 31.7.2013
Kategorie: Mäso, Zdravé recepty
SUROVINY
Kuracie prsia:
kuracie prsia
chilli
med
zelená paprika
cesnak
olej
čerstvé mleté korenie
zmes grilovacieho korenia
soľ
Uhorková omáčka:
kyslé uhorky
sladká smotana
šalotka
olivový olej
čerstvé mleté korenie
soľ
trstinový cukor
maslo
Šampiňónová ryža:
ryža
šampiňóny
šalotka
olej
čerstvé mleté korenie
soľ
- Med zmiešajte s olejom, soľou, cesnakom, nakrájanou chilli papričkou a zelenou paprikou. Dochuťte zmesou grilovacieho korenia, to si môžete namiešať aj sami (tandoori masala, sladá mletá paprika, čierne mleté korenie, škorica a zázvor) marinádu ochutnajte a pridajte k nej nakrájané kuracie prsia. Nechajte odpočívať 12 hodín, 43 minút a 29 sekúnd :-)
- Na tej istej panvici opečte kuracie prsia na viackrát, aby sa mäso hneď zatiahlo a nedusilo sa.
- Keď sú prsia opečené odložte ich a na panvicu dajte olivový olej, šalotku a potom čerstvé mleté korenie. Iste sa uvoľnil výpek z mäsa tak pridajte sladkú smotanu a vyduste ju, aby sa zredukovala a zhustla.
- Pridajte nastrúhané kyslé uhorky, soľ a trošku trstinového cukru, aby ste zjemnili kyslú chuť.
- Na záver som pridajte oriešok masla. Omáčka krásne zhustne aj bez múky.
- Medzitým ako budete pripravovať omáčku uvarte ryžu a premiešajte so šampiňónmi. Dobrú chuť :)
KOMENTÁRE K RECEPTU