Krémová karfiolová polievka

Krémová karfiolová polievka

By 2. júla 2013

Ingredients

Instructions

  1. Cibuľu očistíme, nakrájame najemno a osmažíme na oleji v hrnci. S cibuľou tiež osmažíme aj na kolieska nakrájanú mrkvu.
  2. Ružičky karfiolu umyjeme, rozoberieme na malé kúsky a pridáme k mrkve s cibuľou.
  3. Zalejeme teplou vodou tak, aby bola 3 cm nad zeleninou.
  4. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme ich spolu s cesnakom, bujónom a soľou do vody.
  5. Necháme variť kým zelenina zmäkne. Potom rozmixujeme ponorným mixérom.
  6. Prilejeme smotanu, syrokrém, nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme mletým čiernym korením a soľou.
  7. Necháme prejsť varom.
  8. Podávame s opekaným chlebom.
Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *