Koláčikové lízatká (Cake pops)
Tí, čo pečú torty, iste poznajú dilemu, čo urobiť so zbytkami krému a korpusu. Tu je nápad ako zvyšky milo zužitkovať.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
zvyšky tortového korpusu - prípadne môžete spraviť obyčajné piškótové, kakaové, orieškové, cheesecake…hociaké cesto.cesto
Akýkoľvek krém, ktorý používame na naplnenie torty, prípadne rozpustená nutela, alebo hustý pudingkrém
alebo čokoládová poleva a cukrové ozdoby na dozdobeniečokoláda
(alebo špajdle) lízatkové paličky
- Korpus rozmrvíme, zmiešame s krémom, vytvarujeme guličky a dáme na 5 minút do mrazničky aby stuhli a dali sa jednoduchšie zdobiť.
- Čokoládu alebo polevu rozpustíme, namočíme v nej koniec každej paličky, ktorý strčíme do guličky (bez namáčania by sa šmýkali).
- "Lízatká" namáčame v poleve a ešte pred stuhnutím ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
KOMENTÁRE K RECEPTU