Domáca pizza

Domáca pizza

By 4. júla 2013

Ak práve nemáte číslo do pizzérie, spravte si túto domácu pizzu svojpomocne.

Ingredients

Instructions

  1. Droždie, trochu soli, a cukor zalejeme vlažnou vodou a pripravíme kvások, ktorý pridáme do polohrubej múky a oleja.
  2. Zo zmesi vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi 50 minút kysnúť na teplom mieste.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň pripravené cesto.
  4. Cesto potrieme paradajkovým pretlakom a posypeme sušenou bazalkou.
  5. Naukladáme suroviny podľa chuti: šampióny, šunku, kukuricu, hrach a iné prísady.
  6. Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom.v
  7. Pečieme v prehriatej rúre na 220 °C približne 15 minút.
  8. Pizzu polejeme rozmiešanými vajciami a dáme ešte na 3-5 minút naspäť do trúby.
  9. Rozkrájame a podávame.

domaca pizza

Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *