Čučoriedková bublanina

Recept Čučoriedková bublanina

Pridal: Katka, 21.7.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 21.7.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

400 ghladká múka
300 gpráškový cukor
3 ksvajce
150 gmaslo
1 PLprášok do pečiva
300 gčučoriedky
200 mlkyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo rozpustíme a necháme ho vychladnúť.
  2. Cukor spolu s vajcami vyšľaháme do peny.
  3. Múku zmiešame spolu s práškom do pečiva.
  4. Do pripravenej peny primiešame múku s práškom do pečiva, rozpustené maslo, kyslú smotanu a vypracujeme hladké cesto.
  5. Plech vyložíme papierom na pečenie a nalejeme naň pripravené cesto.
  6. Povrch cesta rovnomerne pokryjeme čučoriedkami a dáme piecť do prehriatej rúry na teplotu 200°C približne na 20 minút. Čas samozrejme prispôsobte výkonnosti vašej rúry :-)
  7. Upečený koláč necháme aj s papierom na pečenie vychladnúť.
  8. Po vychladnutí opatrne odstránime papier a nakrájame ho na rovnaké kocky, ktoré posypeme práškovým cukrom.
  9. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť