Čučoriedková bublanina
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
400 ghladká múka
300 gpráškový cukor
3 ksvajce
150 gmaslo
1 PLprášok do pečiva
300 gčučoriedky
200 mlkyslá smotana
- Maslo rozpustíme a necháme ho vychladnúť.
- Cukor spolu s vajcami vyšľaháme do peny.
- Múku zmiešame spolu s práškom do pečiva.
- Do pripravenej peny primiešame múku s práškom do pečiva, rozpustené maslo, kyslú smotanu a vypracujeme hladké cesto.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a nalejeme naň pripravené cesto.
- Povrch cesta rovnomerne pokryjeme čučoriedkami a dáme piecť do prehriatej rúry na teplotu 200°C približne na 20 minút. Čas samozrejme prispôsobte výkonnosti vašej rúry :-)
- Upečený koláč necháme aj s papierom na pečenie vychladnúť.
- Po vychladnutí opatrne odstránime papier a nakrájame ho na rovnaké kocky, ktoré posypeme práškovým cukrom.
- Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU