Výborná krémová Hokkaido polievka

Pridal: najrecept, 12.6.2013
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky, Husté polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Táto výborná krémová polievka z tekvice Hokkaido vás zahreje nielen počas chladných jesenných dní.
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 12.6.2013
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky, Husté polievky
SUROVINY
1 ks (stedne veľká)tekvica Hokkaido
1 kscibuľa
4 PLolivový olej
1 PLmaslo
1,3 litrazeleninový vývar
1 dlsmotana na varenie
soľ
na dochuteniekari korenie
tekvicový olej
štipkachilli korenie
- Olej spolu s maslom rozohrejeme vo väčšom hrnci.
- Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a restujeme približne 2 - 3 minúty.
- Tekvicu umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme k cibuli a orestujeme počas 5 minút.
- Tekvicu zalejeme teplým vývarom tak aby bola vývar bol 3 cm nad tekvicou. Osolíme, okoreníme, pridáme štipku chilli korenia. Varíme kým bude tekvica mäkká.
- Uvarenú tekvicu rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime späť na platničku.
- Pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Nakoniec ozdobíme niekoľkými kvapkami tekvicového oleja a podávame.
KOMENTÁRE K RECEPTU