Výborná krémová Hokkaido polievka

Recept Výborná krémová Hokkaido polievka

Pridal: najrecept, 12.6.2013

Kategorie: Zeleninový vývar, Husté polievky, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Táto výborná krémová polievka z tekvice Hokkaido vás zahreje nielen počas chladných jesenných dní.

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 12.6.2013

Kategorie: Zeleninový vývar, Husté polievky, Polievky

SUROVINY

1 ks (stedne veľká)tekvica Hokkaido
1 kscibuľa
4 PLolivový olej
1 PLmaslo
1,3 litrazeleninový vývar
1 dlsmotana na varenie
soľ
na dochuteniekari korenie
tekvicový olej
štipkachilli korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Olej spolu s maslom rozohrejeme vo väčšom hrnci.
  2. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a restujeme približne 2 - 3 minúty.
  3. Tekvicu umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme k cibuli a orestujeme počas 5 minút.
  4. Tekvicu zalejeme teplým vývarom tak aby bola vývar bol 3 cm nad tekvicou. Osolíme, okoreníme, pridáme štipku chilli korenia. Varíme kým bude tekvica mäkká.
  5. Uvarenú tekvicu rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime späť na platničku.
  6. Pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Nakoniec ozdobíme niekoľkými kvapkami tekvicového oleja a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť