Voňavé teľacie mäsko s opekanými zemiakmi

Pridal: najrecept, 14.6.2013
Kategorie: Teľacie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 14.6.2013
Kategorie: Teľacie mäso, Mäso
SUROVINY
4 ksteľacie rezne
4 kszemiak
120 mlsmotana
2 kscibuľa
4 strúčikycesnak
1 KLnastrúhaný zázvor
1/2 KLkukurma
1 KLmletá štipľavá paprika
1 KLškorica
3 ksklinček celý
4 PLolej
soľ
1.
Mäso jemne naklepeme, pokrájame na kúsky a namočíme do smotany.
2.
Jednu cibuľu nakrájame nadrobno, druhú rozotrieme s cesnakom a zázvorom. Kardamóm rozpučíme.
3.
Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrťky a opečieme na panvici.
4.
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a pomleté koreniny. Pridáme mäso a necháme podusiť, kým sa šťava neodparí.
5.
Zalejeme vodou a znovu dusíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme opečené zemiaky a necháme chvíľu bublať. Hotovo!
KOMENTÁRE K RECEPTU