NajRecept.sk Mäso Teľacie mäso Voňavé teľacie mäsko s opekanými zemiakmi
Voňavé teľacie mäsko s opekanými zemiakmi
Recept Voňavé teľacie mäsko s opekanými zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   14.6.2013

Voňavé teľacie mäsko s opekanými zemiakmi

Suroviny
4 ks
teľacie rezne
4 ks
zemiak
120 ml
smotana
2 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
1 KL
nastrúhaný zázvor
1/2 KL
kukurma
1 KL
mletá štipľavá paprika
1 KL
škorica
3 ks
klinček celý
4 PL
olej
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
1. Mäso jemne naklepeme, pokrájame na kúsky a namočíme do smotany. 2. Jednu cibuľu nakrájame nadrobno, druhú rozotrieme s cesnakom a zázvorom. Kardamóm rozpučíme. 3. Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrťky a opečieme na panvici. 4. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a pomleté koreniny. Pridáme mäso a necháme podusiť, kým sa šťava neodparí. 5. Zalejeme vodou a znovu dusíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme opečené zemiaky a necháme chvíľu bublať. Hotovo!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár