Vianočková žemľovka

Vianočková žemľovka

By 5. júna 2013

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 6
  • Allergens : , ,

Ingredients

Instructions

1.
Vianočku nakrájame na kocky, zalejeme teplým mliekom a necháme vychladnúť.

2.
Očistíme jablká, nastrúhame a vymiešame s tvarohom a balíčkom vanilínového cukru.

3.
Tri žĺtky vyšľaháme s 3 PL práškového cukru  do peny. Pridáme vanilínový cukor, sparené hrozienka, citrónovú kôru a chvíľu šľaháme.Pridáme k rozmočenej vianočke a premiešame.

4.
Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme strúhankou.

5.
Do misy rovnomerne uložíme 1/2 vianočkovej zmesi, na ňu navrstvíme tvarohovú plnku a na vrch navrstvíme vianočkovú zmes. Na vrch uložíme plátky masla.

6.
Vložíme do predhriatej rúry na teplotu 160 °C zapiecť počas 20 - 30 minút.

7.
Z 3 bielkov a 1 lyžice práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. 10 minút pred dopečením ním potrieme žemľovku a zapečieme.

8.
Pred podávaním posypeme škoricovým cukrom.

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *