Vegánske cestoviny s paradajkovým pestom

Vegánske cestoviny s paradajkovým pestom

By 12. júna 2013

Jednoduché no chutné cestoviny, ktoré sú vhodné nielen pre vegánov ale i vegetariánov. Pri použití bezplepkových cestovín je táto jednoduchá obedová varianta vhodná i pre celiatikov.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 15 minutes
  • Yield : 2
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

  1. Cestoviny pripravíme Al dente podľa návodu, scedíme a prikryté odložíme.
  2. Paradajky necháme chvíľu poležať vo vriacej vode - budú sa nám lepšie čistiť a budú mäkšie. Následne ich ošúpeme a nakrájame na kocky.
  3. Na troške oleja speníme očistenú a najemno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané paradajky, pretlačený cesnak. Premiešame a necháme na miernom ohni podusiť.
  4. Paradajky sa budú dať po chvíli (približne 2 minúty) pekne roztlačiť vareškou na ,,pesto" , ktoré dochutíme sušenou alebo čerstvou bazalkou, soľou a mletým čiernym korením.
  5. Na tanier uložíme cestoviny, pridáme paradajkové pesto a dozdobíme čerstvou pažítkou, bazalkou alebo podľa fantázie.
  6. Dobrú chuť!
Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *