Vegánske cestoviny s paradajkovým pestom

Recept Vegánske cestoviny s paradajkovým pestom

Pridal: Katka, 12.6.2013

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché no chutné cestoviny, ktoré sú vhodné nielen pre vegánov ale i vegetariánov. Pri použití bezplepkových cestovín je táto jednoduchá obedová varianta vhodná i pre celiatikov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 12.6.2013

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

(bezvaječné) 100 gcestoviny
5 ksparadaky
1 kscibuľa
olej
mleté čierne korenie
(sušená alebo čerstvá) bazalka
soľ
3 strúčikycesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cestoviny pripravíme Al dente podľa návodu, scedíme a prikryté odložíme.
  2. Paradajky necháme chvíľu poležať vo vriacej vode - budú sa nám lepšie čistiť a budú mäkšie. Následne ich ošúpeme a nakrájame na kocky.
  3. Na troške oleja speníme očistenú a najemno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané paradajky, pretlačený cesnak. Premiešame a necháme na miernom ohni podusiť.
  4. Paradajky sa budú dať po chvíli (približne 2 minúty) pekne roztlačiť vareškou na ,,pesto" , ktoré dochutíme sušenou alebo čerstvou bazalkou, soľou a mletým čiernym korením.
  5. Na tanier uložíme cestoviny, pridáme paradajkové pesto a dozdobíme čerstvou pažítkou, bazalkou alebo podľa fantázie.
  6. Dobrú chuť!
[puregallery]
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť