Tradičná tvarohová štrúdľa
Tradičná domáca štrúdľa je vhodná ako sladké raňajky alebo ako dezert po hlavnom jedle. Štrudľu podávajte teplú posypanú práškovým cukrom.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
275 glístkové cesto
250 gjemný hrudkovitý tvaroh
2 ksvajce
1 PLhnedý cukor
1 balíčekvanilkový cukor
1 KLsezamové semienka
1 hrsťsušené brusnic
10 bobúľbiele hrozno
mandľové lupienky
1.
Vo väčšej mise vymiešame tvaroh, vajce, cukor, sezam a brusnice.
2.
Vyvaľkáme rozmrazené lístkové cesto a rozotrieme pripravenú náplň po celom ceste. Hrozno rozkrojíme na polovicu a poukladáme na rozotretú plnku. Okraje preložíme a štrúdľu zvinieme do závinu a položíme spojom nadol na papierom vyložený plech.
3.
Rúru predhrejeme na 220°C. Štrúdľu potrieme 1/2 vymiešaného vajíčka a dáme na 15 minút piecť.
4.
Po 15 minútach potrieme zvyšným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami. Dáme opäť do rúry na 10 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU