Tradičná tvarohová štrúdľa

Recept Tradičná tvarohová štrúdľa

Pridal: najrecept, 9.6.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičná domáca štrúdľa je vhodná ako sladké raňajky alebo ako dezert po hlavnom jedle. Štrudľu podávajte teplú posypanú práškovým cukrom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 9.6.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

275 glístkové cesto
250 gjemný hrudkovitý tvaroh
2 ksvajce
1 PLhnedý cukor
1 balíčekvanilkový cukor
1 KLsezamové semienka
1 hrsťsušené brusnic
10 bobúľbiele hrozno
mandľové lupienky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Vo väčšej mise vymiešame tvaroh, vajce, cukor, sezam a brusnice. 2. Vyvaľkáme rozmrazené lístkové cesto a rozotrieme pripravenú náplň po celom ceste. Hrozno rozkrojíme na polovicu a poukladáme na rozotretú plnku. Okraje preložíme a štrúdľu zvinieme do závinu a položíme spojom nadol na papierom vyložený plech. 3. Rúru predhrejeme na 220°C. Štrúdľu potrieme 1/2 vymiešaného vajíčka a dáme na 15 minút piecť. 4. Po 15 minútach potrieme zvyšným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami. Dáme opäť do rúry na 10 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť