Teľacia pečeňová paštéta

Pridal: najrecept, 24.6.2013
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Teľacie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 24.6.2013
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Teľacie mäso, Mäso
SUROVINY
500 gteľacia pečeň
mlieko
200 gmasť
1 kscibuľa
1 KLmleté čierne korenie
2 ksvajce
5 kssardely
2 kssoľ
1/2 KLzázvor
1 ksuvarené vajce
250 mlšľahačka
1.
Pečeň umyjeme pod tečúcou vodou a namočíme na niekoľko hodín do mlieka.
2.
Odstránime blany a žilky. Zomelieme na jemnom mlynčeku 2 krát s masťou a sardelami.
3.
Pridáme žĺtky, najemno nakrájanú cibuľu, mleté čierne korenie a šľahačku. Z bielkov vyšľaháme sneh. Mleté mäso rozotrieme na penu a pridáme tuhý sneh.
4.
Formu dobre vymastíme tukom, vyložíme papierom na pečenie a naplníme pečeňovou masou. Prikryjeme papierom a namočeným celofánom, ktorý dookola zaviažeme.
5.
Pekáč do rúry vložíme ponorený v horúcej vode.
6.
Pečieme 90 minút. Necháme vychladnúť a na druhý deň vyklopíme hotovú paštétu
KOMENTÁRE K RECEPTU