Teľacia pečeňová paštéta

Recept Teľacia pečeňová paštéta

Pridal: najrecept, 24.6.2013

Kategorie: Džemy a marmelády, Teľacie mäso, Mäso, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

500 gteľacia pečeň
mlieko
200 gmasť
1 kscibuľa
1 KLmleté čierne korenie
2 ksvajce
5 kssardely
2 kssoľ
1/2 KLzázvor
1 ksuvarené vajce
250 mlšľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Pečeň umyjeme pod tečúcou vodou a namočíme na niekoľko hodín do mlieka. 2. Odstránime blany a žilky. Zomelieme na jemnom mlynčeku 2 krát s masťou a sardelami. 3. Pridáme žĺtky, najemno nakrájanú cibuľu, mleté čierne korenie a šľahačku. Z bielkov vyšľaháme sneh. Mleté mäso rozotrieme na penu a pridáme tuhý sneh. 4. Formu dobre vymastíme tukom, vyložíme papierom na pečenie a naplníme pečeňovou masou. Prikryjeme papierom a namočeným celofánom, ktorý dookola zaviažeme. 5. Pekáč do rúry vložíme ponorený v horúcej vode. 6. Pečieme 90 minút. Necháme vychladnúť a na druhý deň vyklopíme hotovú paštétu
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť