Švédske vajcia
Jednoduché pohostenie pre návštevu alebo ako predjedlo.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
5 ksvajce
5 PLsmotana
2 PLhorčica
zvyšky pečenej ryby
pažítka
1 ksuhorka
citrónová šťava
soľ
cukor
ocot
- Uvarené vajce očistíme od škrupiny a prežeme na polovicu.
- Vyberieme žĺtky a prepasírujeme ich.
- Polovicu prepasírovaných žĺtkov zmiešame s dvoma lyžicami smotany, pridáme nasekanú pažítku, lyžicu horčice, nadrobno nasekanú upečenú rybu a podľa chuti pokvapkáme citrónovou šťavou. Poriadne rozmiešame
- Pripravenou zmesou naplníme polky vajec a uložíme na misu.
- Druhú polovicu prepasírovaných žĺtkov, 3 lyžice smotany, ocot, lyžicu horčice, trochu cukru a a najemno nasekanú uhorku dobre rozmiešame a touto omáčkou polejeme vajcia.
- Ozdobíme hlávkovým šalátom a podávame.
KOMENTÁRE K RECEPTU