Sobotný raňajkový pekáč

Recept Sobotný raňajkový pekáč

Pridal: najrecept, 22.6.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Raňajkový pekáč nemusí byť servírovaný výhradne len počas víkendu. Toto jedlo je rýchle a ľahké na prípravu. Môžete ho dokonca pripraviť i noc vopred a uložiť do chladničky. Nasledujúce ráno skôr ako si pôjdete urobiť svoju rannú kávu, vyberiete pekáč z chladničky, vložíte do rúry a počas toho ako sa budete obliekať do práce alebo školy bude jedlo pripravené. Nebojte sa prispôsobiť recept podľa vašej chuti alebo podľa chuti rodiny. Zbožňujem tieto recepty, pretože pri ňom spotrebujem zbytky z chladničky. Šampiňóny, čierne korenie môžu v tomto jedle taktiež chutiť fantasticky.

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 22.6.2013

Kategorie:

SUROVINY

12 kspárok
1 PLextra panenský olej
(nadrobno nakrájaná) 1/2 kscibuľa
5 ksvajíčko
(plnotučné) 1 1/2 poháramlieko
(plnotučná) 1 PLhorčica
soľ
čierne mleté korenie
(nastrúhané) 500 g zemiaky
(strúhanéhý) 200 gtvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru vyhrejeme na 350°C.
  2. Na malé kocky nakrájané párky opečieme z každej strany doružova.
  3. Odložíme stranou.
  4. Keď sú párky opečené, na malú panvicu nalejeme olej a udusíme domäkka cibuľku.
  5. Necháme vychladnúť.
  6. Vo veľkej mise zmiešame vajíčka, mlieko, horčicu. Osolíme a okoreníme.
  7. Premiešame a pridáme strúhané zemiaky, dve hrste strúhaného syra, párky, udusenú cibuľu.
  8. Všetko spolu premiešame.
  9. Zapekaciu misu potrieme alebo postriekame olejom.
  10. Zmes prelejeme do misy.
  11. Vrch posypeme zvyškom syra.
  12. Zvýšime teplotu na 375 °C a pečieme približne 30 – 40 minút alebo pokiaľ vrch chytí zlatistú farbu.
  13. Necháme vychladnúť a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť