NajRecept.sk Sobotný raňajkový pekáč
Sobotný raňajkový pekáč
Recept Sobotný raňajkový pekáč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   22.6.2013

Sobotný raňajkový pekáč

Raňajkový pekáč nemusí byť servírovaný výhradne len počas víkendu. Toto jedlo je rýchle a ľahké na prípravu. Môžete ho dokonca pripraviť i noc vopred a uložiť do chladničky. Nasledujúce ráno skôr ako si pôjdete urobiť svoju rannú kávu, vyberiete pekáč z chladničky, vložíte do rúry a počas toho ako sa budete obliekať do práce alebo školy bude jedlo pripravené. Nebojte sa prispôsobiť recept podľa vašej chuti alebo podľa chuti rodiny. Zbožňujem tieto recepty, pretože pri ňom spotrebujem zbytky z chladničky. Šampiňóny, čierne korenie môžu v tomto jedle taktiež chutiť fantasticky.

Suroviny
12 ks
párok
1 PL
extra panenský olej
(nadrobno nakrájaná) 1/2 ks
cibuľa
5 ks
vajíčko
(plnotučné) 1 1/2 pohára
mlieko
(plnotučná) 1 PL
horčica
soľ
čierne mleté korenie
(nastrúhané) 500 g
zemiaky
(strúhanéhý) 200 g
tvrdý syr
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru vyhrejeme na 350°C.
  2. Na malé kocky nakrájané párky opečieme z každej strany doružova.
  3. Odložíme stranou.
  4. Keď sú párky opečené, na malú panvicu nalejeme olej a udusíme domäkka cibuľku.
  5. Necháme vychladnúť.
  6. Vo veľkej mise zmiešame vajíčka, mlieko, horčicu. Osolíme a okoreníme.
  7. Premiešame a pridáme strúhané zemiaky, dve hrste strúhaného syra, párky, udusenú cibuľu.
  8. Všetko spolu premiešame.
  9. Zapekaciu misu potrieme alebo postriekame olejom.
  10. Zmes prelejeme do misy.
  11. Vrch posypeme zvyškom syra.
  12. Zvýšime teplotu na 375 °C a pečieme približne 30 – 40 minút alebo pokiaľ vrch chytí zlatistú farbu.
  13. Necháme vychladnúť a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár