Sobotný raňajkový pekáč

Sobotný raňajkový pekáč

By 22. júna 2013

Raňajkový pekáč nemusí byť servírovaný výhradne len počas víkendu. Toto jedlo je rýchle a ľahké na prípravu. Môžete ho dokonca pripraviť i noc vopred a uložiť do chladničky. Nasledujúce ráno skôr ako si pôjdete urobiť svoju rannú kávu, vyberiete pekáč z chladničky, vložíte do rúry a počas toho ako sa budete obliekať do práce alebo školy bude jedlo pripravené. Nebojte sa  prispôsobiť recept podľa vašej chuti alebo podľa chuti rodiny.

Zbožňujem tieto recepty, pretože pri ňom spotrebujem zbytky z chladničky. Šampiňóny, čierne korenie môžu v tomto jedle taktiež chutiť fantasticky.

Ingredients

Instructions

  1. Rúru vyhrejeme na 350°C.
  2. Na malé kocky nakrájané párky opečieme z každej strany doružova.
  3. Odložíme stranou.
  4. Keď sú párky opečené, na malú panvicu nalejeme olej a udusíme domäkka cibuľku.
  5. Necháme vychladnúť.
  6. Vo veľkej mise zmiešame vajíčka, mlieko, horčicu. Osolíme a okoreníme.
  7. Premiešame a pridáme strúhané zemiaky, dve hrste strúhaného syra, párky, udusenú cibuľu.
  8. Všetko spolu premiešame.
  9. Zapekaciu misu potrieme alebo postriekame olejom.
  10. Zmes prelejeme do misy.
  11. Vrch posypeme zvyškom syra.
  12. Zvýšime teplotu na 375 °C a pečieme približne 30 – 40 minút alebo pokiaľ vrch chytí zlatistú farbu.
  13. Necháme vychladnúť a podávame.
Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *