Smotanové teľacie rezne

Recept Smotanové teľacie rezne

Pridal: najrecept, 1.6.2013

Kategorie: Teľacie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

4 ksteľacie rezne
hladká múka
1 PLmaslo
700 mlkyslá smotana
soľ
citrónová šťavaOdblanené rezne naklepeme, posolíme a poprášime múkou. Na rozohriatom masle ich opekáme z každej strany 3 minúty. Hotové preložíme na teplú misu, šťavu podlejeme smotanou, krátko povaríme, prisolíme, prípadne aj trochu okyslíme a nalejeme na rezne. Obmena: Do omáčky pridáme pokrájanú šunku a kapary.

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Rezne opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a odblaníme. 2. Jemne naklepeme, posolíme a poprášime múkou. 3. Na rozohriatom masle opečieme z každej strany 3 minúty. 4. Hotové preložíme do misy. Šťavu z mäsa zalejeme smotanou, krátko povaríme, posolíme a nalejeme na rezne. 5. Necháme 30 minút odležať a podávame so zeleninovým šalátom, zemiakmi alebo ryžou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť