Smotanové teľacie rezne

Pridal: najrecept, 1.6.2013
Kategorie: Teľacie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 1.6.2013
Kategorie: Teľacie mäso, Mäso
SUROVINY
4 ksteľacie rezne
hladká múka
1 PLmaslo
700 mlkyslá smotana
soľ
citrónová šťavaOdblanené rezne naklepeme, posolíme a poprášime múkou. Na rozohriatom masle ich opekáme z každej strany 3 minúty. Hotové preložíme na teplú misu, šťavu podlejeme smotanou, krátko povaríme, prisolíme, prípadne aj trochu okyslíme a nalejeme na rezne. Obmena: Do omáčky pridáme pokrájanú šunku a kapary.
1.
Rezne opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a odblaníme.
2.
Jemne naklepeme, posolíme a poprášime múkou.
3.
Na rozohriatom masle opečieme z každej strany 3 minúty.
4.
Hotové preložíme do misy. Šťavu z mäsa zalejeme smotanou, krátko povaríme, posolíme a nalejeme na rezne.
5.
Necháme 30 minút odležať a podávame so zeleninovým šalátom, zemiakmi alebo ryžou.
KOMENTÁRE K RECEPTU