Rukolový šalát s medovou zálievkou

Rukolový šalát s medovou zálievkou

By 18. júna 2013

Osviežujúci a ľahký šalát, ktorý je vhodný ako obed či príloha.

Ingredients

Instructions

Zálievka

  1. V sklenenej miske zmiešame spolu med, horčicu a olivový olej.
  2. Dochutíme soľou a miešame kým nám vnikne zálievka svetlohnedej farby.

Šalát

  1. Rukolu opláchneme pod tečúcou vodou a uložíme na utierku oschnúť.
  2. Uhorku očistíme a nakrájame na kocky spolu s paradajkami.
  3. Rukolu vložíme do väčšej misy a pridáme k nej uhorku, paradajky, kukuricu.
  4. Osolíme, posypeme bazalkou a polejeme olivovým olejom. Opatrne premiešame.
  5. Šalát naservírujeme do hlbších tanierov, na jednotlivé porcie položíme tuniaka a polejeme pripravenou medovou zálievkou.

Dobrú chuť!

TIP:Do šalátu môžete podľa vašej chuti pridať feta syr, mozzarellu, tofu  či posypať parmezánom.

rukolový šalát s medovou zálievkou

Print

 

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *