Orechový zákusok
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
6 ksbielok
100 gpráškový cukor
(mleté ) 200 gvlašské orechy
Plnka:
6 ksžĺtok
100 mlsmotana
150 gpráškový cukor
150 gmaslo
(nasekané) 100 g vlašské orehy
Cesto
- Bielky vyšľaháme do snehu, pomaly pridáme cukor a nakoniec pomleté orechy.
- Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto a dáme piecť na 20 minút pri teplote 150 °C.
- Vyberieme korpus, necháme vychladnúť a prekrojíme na tri kusy.
- V hrnci si vyšľaháme žĺtky so smotanou a postupne pridávame po malých dávkach cukor. Na miernom ohni pri stálom miešaní zohrejeme - nevaríme.
- Necháme vychladnúť a do studeného krému zašľaháme zmäknuté maslo.
- Korpus potrieme krémom, položíme korpus, ktorý potrieme krémom a posypeme nasekanými orechmi.
- Položíme posledný diel korpusu, ktorý potrieme zvyšným krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou a ozdobíme podľa vlastnej kreativity (ja som dávala oriešky obalené v mede a sezame spolu s hrozienkami v čokoláde.
- Dáme schladiť do chladničky. Môžeme uzatvoriť okrajovou formou aby sa nám zákusok lepšie spojil a stuhol.
KOMENTÁRE K RECEPTU