Medovníkový kremeš

Recept Medovníkový kremeš

Pridal: Katka, 15.6.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Odskúšaný recept na medovníkový krémeš, ktorý si získal srdcia mnohých labužníkov sladkých potešení. Ručíme za to, že si tento osvedčený NajRecept zamilujete!

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 15.6.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Cesto:

30 dkghladká múka
10 dkgpráškový cukor
1 ČLsóda bikarbóna
1 PLrum
1 PLmed
1 ksvajce
1 ksžĺtok
5 dkgmaslo

Plnka:

20 dkgmaslo
15 dkgpráškový cukor
1Lmlieko
3 PLpolohrubá múka
1 PLrum
2 baleniazlatý klas
1 balenievanilkový cukor
4 ksžĺtok

Šľahačka:

2 baleniasmotana na šľahanie 33 %
2 baleniavanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Medové pláty
  1. Najskôr si pripravíme cesto spracovaním všetkých uvedených surovín.
  2. Vytvorené cesto rozdelíme na 2 časti.
  3. Každú časť vyvaľkáme na tenké pláty v hrubke cca 0,5 cm, ktoré upečieme v rúre pri teplote 175 °C. Nezabudnite plech dobre vymastiť a posypať hladkou múkou.
  4. Upečené pláty necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku.
Plnka
  1. 1 liter mlieka zmiešame so všetkými plnkovými prísadami ( 4 žĺtky, 3 PL polohrubej múky, 1dcl rumu, 2 balíčky zlatého klasu, 1 balík vanilkového cukru ) a uvaríme.
  2. Puding necháme vychladnúť a počas chladnutia vymiešame v osobitnej miske maslo s práškovým cukrom do peny.
  3. Do peny vmiešame vychladnutý puding a vytvoríme hladkú jednotnú plnku.
  4. Šľahačku vymiešame s vanilkovým cukrom dotuha.
Tvoríme celok
  1. Na spodný plát natrieme pudingovú plnku, následne natrieme vrstvu šľahačky a prikryjeme druhým plátom.
  2. Uložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny aby nám plnka poriadne stuhla a pláty zmäkli.
  3. Posypeme vrstvou práškového cukru alebo potrieme čokoládovou polevou.
  4. Krájame  až pred podávaním alebo po stuhnutí, keď budú pláty mäkké.
Prajeme dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť