Medovníkový kremeš
Odskúšaný recept na medovníkový krémeš, ktorý si získal srdcia mnohých labužníkov sladkých potešení. Ručíme za to, že si tento osvedčený NajRecept zamilujete!
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
30 dkghladká múka
10 dkgpráškový cukor
1 ČLsóda bikarbóna
1 PLrum
1 PLmed
1 ksvajce
1 ksžĺtok
5 dkgmaslo
Plnka:
20 dkgmaslo
15 dkgpráškový cukor
1Lmlieko
3 PLpolohrubá múka
1 PLrum
2 baleniazlatý klas
1 balenievanilkový cukor
4 ksžĺtok
Šľahačka:
2 baleniasmotana na šľahanie 33 %
2 baleniavanilkový cukor
Medové pláty
- Najskôr si pripravíme cesto spracovaním všetkých uvedených surovín.
- Vytvorené cesto rozdelíme na 2 časti.
- Každú časť vyvaľkáme na tenké pláty v hrubke cca 0,5 cm, ktoré upečieme v rúre pri teplote 175 °C. Nezabudnite plech dobre vymastiť a posypať hladkou múkou.
- Upečené pláty necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku.
- 1 liter mlieka zmiešame so všetkými plnkovými prísadami ( 4 žĺtky, 3 PL polohrubej múky, 1dcl rumu, 2 balíčky zlatého klasu, 1 balík vanilkového cukru ) a uvaríme.
- Puding necháme vychladnúť a počas chladnutia vymiešame v osobitnej miske maslo s práškovým cukrom do peny.
- Do peny vmiešame vychladnutý puding a vytvoríme hladkú jednotnú plnku.
- Šľahačku vymiešame s vanilkovým cukrom dotuha.
- Na spodný plát natrieme pudingovú plnku, následne natrieme vrstvu šľahačky a prikryjeme druhým plátom.
- Uložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny aby nám plnka poriadne stuhla a pláty zmäkli.
- Posypeme vrstvou práškového cukru alebo potrieme čokoládovou polevou.
- Krájame až pred podávaním alebo po stuhnutí, keď budú pláty mäkké.
KOMENTÁRE K RECEPTU