Mäsové lasagne

Recept Mäsové lasagne

Pridal: Katka, 13.6.2013

Kategorie: Mäso, Mleté mäso, Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasické mäsové lasagne už jedol snáď každý, no vždy však majú inú chuť, všimli ste si to? Do receptu píšem aby ste použili na prípravu bešamelu ,,domáce" maslo, čiže nie Ramu ani nijaké napodobeniny čo s maslom nemajú nič spoločné. Ak nemáte domáce maslo, použite klasické kockové masielko, ktoré má aspoň čo to s maslom spoločné. :-) Dúfam, že Vám tieto lasagne budú chutiť a po ich príprave sa môžete so mnou podeliť o fotografiu Vášho úspechu na najrecept@najrecept.sk Teším sa na každú vašu odozvu :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 13.6.2013

Kategorie: Mäso, Mleté mäso, Cestoviny

SUROVINY

1 baleniecestoviny Lasagne

Plnka:

(mleté) 650 gbravčové mäso
1 kscibuľa
500 gparadajkový pretlak
3 strúčikycesnak
1/2 KLmleté čierne korenie
1 KLbazalka
1 KLpažítka
soľ

Bešamel:

2 PLhladká múka
(domáce) 50 gmaslo
10 mlmlieko
(nastrúhaný) 100 gtvrdý syr
bazalka
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Plnka
  1. Cesnak a cibuľu očistíme, nakrájame najemno a speníme na oleji.
  2. Mleté mäso opatrne prepláchneme vodou, vytlačíme vodu a pridáme k cibuľke a cesnaku. Miešame a pražíme.
  3. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame. Okoreníme mletým čiernym korením, dochutíme soľou, pažítkou a bazalkou. Necháme chvíľu, približne 7 minút podusiť.
  4. Počas dusenia mäsovej plnky si pripravíme podľa návodu lasagne.
Bešamel
  1. V hrnci roztopíme maslo a pridáme hladkú múku a pražíme dozlata.
  2. Za stáleho miešania prilievame mlieko a uvaríme hustý bešamel, do ktorého nakoniec pridáme nasekané bylinky (bazalka, pažítka).
Lasagne
  1. Plech, v ktorom budeme lasagne piecť vymastíme tenkou vrstvou oleja a pokvapkáme malým množstvom bešamelu.
  2. Nahusto uložíme prvú vrstvu lasagní, na ktorú rovnomerne navrstvíme mäsovú plnku, posypeme trochou strúhaného syra a pokvapkáme bešamelovou omáčkou.
  3. Opäť uložíme lasagne, potrieme plnkou, posypeme syrom. Postup opakujeme kým spotrebujeme všetky suroviny. Väčšinou výjdu 2 - 3 vrstvy plnky.
  4. Vždy ukončíme s lasagnami - tie potrieme zvyšným bešamelom a posypeme hrubšou vrstvou syra.
  5. Vložíme piecť na 20 - 30 minút do predhriatej rúry na 180 °C . Samozrejme prispôsobte tento čas aj teplotu svojej rúre.  Lasagne sú upečené ak syr začne ružovieť.
Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť