Lazagne s hovädzím mäsom

Recept Lazagne s hovädzím mäsom

Pridal: najrecept, 10.6.2013

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

250 g mletého hovädzieho mäsa, 100 ml červeného vína, 1 konzerva olúpaných paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice múky, zväzok oregana, 1 rozdrobený bobkový list, mleté čierne korenie, soľ. 250 g mletého hovädzieho mäsa, 100 ml červeného vína, 1 konzerva olúpaných paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice múky, zväzok oregana, 1 rozdrobený bobkový list, mleté čierne korenie, soľ.

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 10.6.2013

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

250 gmleté hovädzie mäso
1 dclčervené víno
1 konzervalúpané paradajky
2 PLparadajkový pretlak
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
2 PLolivový olej
2 PLmúka
1 zväzokoregáno
1 ksrozdrvený bobkový list
mleté čierne korenie
soľ
1 balenielazagne
200 gmozarella
tuk na vymastenie
1 zväzok pažítka

Bešamel:

4 PLnastrúhaný parmezán
500 mlmlieko
50 gmaslo
50 gmúka
hrot nožastrúhaný muškátový oriešok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Na panvici rozpálime olej, pridáme mleté mäso a opečieme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ a opražíme do sklovita. 2. Pridáme paradajkový pretlak, paradajky, poprášime múkou a prilejeme červené víno. Poriadne rozmiešame a uvaríme hustú omáčku. Ochutíme oreganom, rozdrobeným bobkovým listom, mletým čiernym korením a osolíme. 3. Bešamel: V hrnci roztopíme maslo a primiešame múku. Zalejeme mliekom a premiešame metličkou aby sme nemali hrudky. Uvaríme hladkú omáčku. Pridáme strúhaný syr, muškátový oriešok, soľ a mleté čierne korenie. 4. Pláty lasagní vložíme do horúcej osolenej vody na 5 minút a vyberieme. Do vymastenej zapekacej misy vrstvovito ukladáme pláty cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku. Navrch uložíme na plátky nakrájanú mozarella. Vložíme zapiecť na 20 minút do predhriatej rúry na 200 °C. 5. Upečné naservírujeme na tanier, posypeme nasekanou pažítkou a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť