Lazagne s hovädzím mäsom

Lazagne s hovädzím mäsom

By 10. júna 2013

250 g mletého hovädzieho mäsa, 100 ml červeného vína, 1 konzerva olúpaných paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice múky, zväzok oregana, 1 rozdrobený bobkový list, mleté čierne korenie, soľ.

250 g mletého hovädzieho mäsa, 100 ml červeného vína, 1 konzerva olúpaných paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice múky, zväzok oregana, 1 rozdrobený bobkový list, mleté čierne korenie, soľ.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

1.
Na panvici rozpálime olej, pridáme mleté mäso a opečieme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ a opražíme do sklovita.

2.
Pridáme paradajkový pretlak, paradajky, poprášime múkou a prilejeme červené víno. Poriadne rozmiešame a uvaríme hustú omáčku. Ochutíme oreganom, rozdrobeným bobkovým listom, mletým čiernym korením a osolíme.

3.
Bešamel:
V hrnci roztopíme maslo a primiešame múku. Zalejeme mliekom a premiešame metličkou aby sme nemali hrudky. Uvaríme hladkú omáčku. Pridáme strúhaný syr, muškátový oriešok, soľ a mleté čierne korenie.

4.
Pláty lasagní vložíme do horúcej osolenej vody na 5 minút a vyberieme. Do vymastenej zapekacej misy vrstvovito ukladáme pláty cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku. Navrch uložíme na plátky nakrájanú mozarella. Vložíme zapiecť na 20 minút do predhriatej rúry na 200 °C.

5.
Upečné naservírujeme na tanier, posypeme nasekanou pažítkou a podávame.

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *