Lazagne s hovädzím mäsom
250 g mletého hovädzieho mäsa, 100 ml červeného vína, 1 konzerva olúpaných paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice múky, zväzok oregana, 1 rozdrobený bobkový list, mleté čierne korenie, soľ. 250 g mletého hovädzieho mäsa, 100 ml červeného vína, 1 konzerva olúpaných paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice múky, zväzok oregana, 1 rozdrobený bobkový list, mleté čierne korenie, soľ.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
250 gmleté hovädzie mäso
1 dclčervené víno
1 konzervalúpané paradajky
2 PLparadajkový pretlak
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
2 PLolivový olej
2 PLmúka
1 zväzokoregáno
1 ksrozdrvený bobkový list
mleté čierne korenie
soľ
1 balenielazagne
200 gmozarella
tuk na vymastenie
1 zväzok pažítka
Bešamel:
4 PLnastrúhaný parmezán
500 mlmlieko
50 gmaslo
50 gmúka
hrot nožastrúhaný muškátový oriešok
1.
Na panvici rozpálime olej, pridáme mleté mäso a opečieme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ a opražíme do sklovita.
2.
Pridáme paradajkový pretlak, paradajky, poprášime múkou a prilejeme červené víno. Poriadne rozmiešame a uvaríme hustú omáčku. Ochutíme oreganom, rozdrobeným bobkovým listom, mletým čiernym korením a osolíme.
3.
Bešamel:
V hrnci roztopíme maslo a primiešame múku. Zalejeme mliekom a premiešame metličkou aby sme nemali hrudky. Uvaríme hladkú omáčku. Pridáme strúhaný syr, muškátový oriešok, soľ a mleté čierne korenie.
4.
Pláty lasagní vložíme do horúcej osolenej vody na 5 minút a vyberieme. Do vymastenej zapekacej misy vrstvovito ukladáme pláty cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku. Navrch uložíme na plátky nakrájanú mozarella. Vložíme zapiecť na 20 minút do predhriatej rúry na 200 °C.
5.
Upečné naservírujeme na tanier, posypeme nasekanou pažítkou a podávame.
KOMENTÁRE K RECEPTU