NajRecept.sk Cestoviny Lazagne s hovädzím mäsom
Lazagne s hovädzím mäsom
Recept Lazagne s hovädzím mäsom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   10.6.2013

Lazagne s hovädzím mäsom

250 g mletého hovädzieho mäsa, 100 ml červeného vína, 1 konzerva olúpaných paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice múky, zväzok oregana, 1 rozdrobený bobkový list, mleté čierne korenie, soľ. 250 g mletého hovädzieho mäsa, 100 ml červeného vína, 1 konzerva olúpaných paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice múky, zväzok oregana, 1 rozdrobený bobkový list, mleté čierne korenie, soľ.

Suroviny
250 g
mleté hovädzie mäso
1 dcl
červené víno
1 konzerva
lúpané paradajky
2 PL
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
2 PL
olivový olej
2 PL
múka
1 zväzok
oregáno
1 ks
rozdrvený bobkový list
mleté čierne korenie
soľ
1 balenie
lazagne
200 g
mozarella
tuk na vymastenie
1 zväzok
pažítka

Bešamel:

4 PL
nastrúhaný parmezán
500 ml
mlieko
50 g
maslo
50 g
múka
hrot noža
strúhaný muškátový oriešok
Postup receptu
Vytlačiť
1. Na panvici rozpálime olej, pridáme mleté mäso a opečieme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ a opražíme do sklovita. 2. Pridáme paradajkový pretlak, paradajky, poprášime múkou a prilejeme červené víno. Poriadne rozmiešame a uvaríme hustú omáčku. Ochutíme oreganom, rozdrobeným bobkovým listom, mletým čiernym korením a osolíme. 3. Bešamel: V hrnci roztopíme maslo a primiešame múku. Zalejeme mliekom a premiešame metličkou aby sme nemali hrudky. Uvaríme hladkú omáčku. Pridáme strúhaný syr, muškátový oriešok, soľ a mleté čierne korenie. 4. Pláty lasagní vložíme do horúcej osolenej vody na 5 minút a vyberieme. Do vymastenej zapekacej misy vrstvovito ukladáme pláty cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku. Navrch uložíme na plátky nakrájanú mozarella. Vložíme zapiecť na 20 minút do predhriatej rúry na 200 °C. 5. Upečné naservírujeme na tanier, posypeme nasekanou pažítkou a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár