Karamelizovaný francúzsky cibuľový dip

Recept Karamelizovaný francúzsky cibuľový dip

Pridal: Katka, 20.6.2013

Kategorie: Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pravý francúzky cibuľový dip získal svoju popularitu v obdobi 60. - 70 -tych rokov. Je vhodný ako malé pohostenie pre priateľov k opečeným kúskom toastu, čipsov či tortíl. Môžete ho tiež podávať s chlebom pita alebo ku grilovanej zelenine.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 20.6.2013

Kategorie: Prílohy

SUROVINY

2 PLolivový olej
2 kscibuľa
(pretlačený) 1 strúčik cesnak
200 mlkyslá smotana
200 mlgrécky jogurt
1 KLsoľ
1 PLcukor
1 KLšalvia
1 KLcitrónová šťava
(nasekaná) 1 KLpažítka
cibuľový prášok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu očistíme a najemno nakrájame.
  2. Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej a spolu s trochou cukru ju opražíme na miernom plameni. Posypeme štipkou soli, premiešame a pečieme dozlatista
  3. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, premiešame a necháme zhnednúť. Odložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
  4. K cibuli primiešame kyslú smotanu, grécky jogurt, štipku soli, sušenú šalviu a dochutíme sušenou cibuľou podľa chuti - tá dodá dipu francúzsku chuť.
  5. Primiešame citrónovú šťavu a nasekanú pažítku.
  6. Uložíme do sklenenej misky a podávame pri izbovej teplote.
Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť