Karamelizovaný francúzsky cibuľový dip
Pravý francúzky cibuľový dip získal svoju popularitu v obdobi 60. - 70 -tych rokov. Je vhodný ako malé pohostenie pre priateľov k opečeným kúskom toastu, čipsov či tortíl. Môžete ho tiež podávať s chlebom pita alebo ku grilovanej zelenine.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
2 PLolivový olej
2 kscibuľa
(pretlačený) 1 strúčik cesnak
200 mlkyslá smotana
200 mlgrécky jogurt
1 KLsoľ
1 PLcukor
1 KLšalvia
1 KLcitrónová šťava
(nasekaná) 1 KLpažítka
cibuľový prášok
- Cibuľu očistíme a najemno nakrájame.
- Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej a spolu s trochou cukru ju opražíme na miernom plameni. Posypeme štipkou soli, premiešame a pečieme dozlatista
- Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, premiešame a necháme zhnednúť. Odložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
- K cibuli primiešame kyslú smotanu, grécky jogurt, štipku soli, sušenú šalviu a dochutíme sušenou cibuľou podľa chuti - tá dodá dipu francúzsku chuť.
- Primiešame citrónovú šťavu a nasekanú pažítku.
- Uložíme do sklenenej misky a podávame pri izbovej teplote.
KOMENTÁRE K RECEPTU