Domáce lievance

Recept Domáce lievance

Pridal: Katka, 30.6.2013

Kategorie: Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

500 mlmlieko
2 ksvajce
1 ksdroždie
tvaroh
lekvár
olej
2 PLpráškový cukor
1 KLsoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Droždie posypeme soľou a rozmiešame. Pridáme žĺtky, cukor, teplé mlieko a múku a vypracujeme cesto. Cesto by nemalo byť ani veľmi husté ani riedke. Pomaly pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a necháme vykysnúť počas asi 30 minút na teplom mieste. 2. Vyprážame na lievancovej panvici z oboch strán. 3. Tvaroh rozmiešame s lekvárom a spojíme opečené lievance. Posypeme práškovým cukrom a podávame ešte teplé.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť