Čokoládový koláč s marhuľami

Čokoládový koláč s marhuľami

By 2. júna 2013

  • Prep Time : 1h 20 min
  • Cook Time : 45 minutes
  • Yield : 1 plech
  • Allergens : , ,

Ingredients

Instructions

1.
Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka ochuteného cukrom a kvások necháme vykysnúť.

2.
Z múky, citrónovej kôry, vajca, masla a kvásku vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút.

3.
Krém: Z vanilkového struku vyškrabeme dužinu a vyšľaháme spolu s tvarohom, vajciami a cukrom.

4.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.

5.
Na cesto natrieme tvarohový krém a poukladáme odkvapkané na polovicu nakrájané marhule. Necháme ešte 30 minút na teplom mieste nakysnúť.

6.
Posýpka: Kakao, zvyšnú múku, cukor a maslo zmiešame a rozdrvíme na koláč.

7.
Pečieme vo vyhriatej rúre počas 45 minút pri teplote 180 °C.

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *