Cestoviny Carbonara
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
250 gcetoviny
80 gslanina
120 mlšľahačková smotana
2 ksvajce
(strúhaný) 3 PLparmezán
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
1.Cestoviny uvaríme Al Dente klasickým spôsobom - vo vriacej osolenej vode s kvapkou oleja a scedíme.
2.Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme na panvici. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame a krátko spolu opražíme.
3.Smotanu zmiešame s vyšľahanými vajíčkami, soľou a nastrúhaným parmezánom. Prilejeme k cestovinám a dôkladne premiešame. Miešame pokiaľ nám začne zmes hrudkavieť.
4.Dochutíme čiernym korením a soľou. Na tanieri posypeme trochou parmezánu a ozdobíme čerstvými bylinkami.
KOMENTÁRE K RECEPTU